2008-12-31

2008-12-31, Nokia Mission Uusi Vuosi, Pirkkahalli

Joopa joo, olipas taas härdelliä tuolla. Mission piirissä tahtoo olla muutamia musiikkipuolen ihmisiä, jotka haluavat tehdä vähän turhan massiivisia projekteja. Nytkin mulla oli monitoritiskina 52-kanavainen Crestin LMx, josta saa 22 monitoriryhmää tehtyä. Käytössä tais olla joku 40 kanavaa ja 17 ryhmää. Tosin, olihan lavakin varsin iso, että sinne niitä kulmia uppoaa. Etenkin kun mielellään laittaa mahdollisimman suuren osan muusikoista omaan ryhmäänsä kun se kerran on mahdollista.

Mutta, menihän se näinkin. Vaikkakin pari vaihtoa meni vähän reisille. Illan pääesiintyjä Paul Wilbur teki soundcheckin vain itsensä ja kosketinsoittajansa osalta aamulla, ja kun loppu bändi saapui paikalle illalla, niin käytännössä jouduttiin tekemään kaikki alusta. Turhautumista ja ärsytystä jokaiselle osapuolelle. Ei näin. Niin, ja tilaisuus, jossa Wilbur esiintyi, venähti varmaan 45 minuuttia ylipitkäksi, ja lyhyeksi suunniteltu vaihtoaika seuraavaan tilaisuuteen kutistui näin olemattomaksi. Onneksi viimeisen tilaisuuden porukka oli sen verran kokenutta ja mukavaa, että saatiin se kuitenkin vedettyä kunnialla läpi. Pahoittelut vielä kerran muusikoille siitä, että en ihan kaikkia käsimerkkejä heti ymmärtänyt. Hengissä kuitenkin selvittiin, että eikös se ole tärkeintä? :)

Pieni varoituksen sana, jos joudut joskus keikalle tuonne Pirkkahalliin kun siellä on se ruohomatto paikallaan. Siitä isoimmasta, eli A-hallista, on nyt siis kyse. Akustiikan kannalta toki lienee hyvä tuo matto, mutta laatikoiden työntely on kohtalaisen monta kertaluokkaa raskaampaa. Ja mikä vielä ärsyttävämpää, staattista sähköä oikein leijui ilmassa. Koskit räkkiin ja sait räpsyn, kävelit metrin ja koskit taas samaan räkkiin, niin taas räpsähti. Melkein aina kun kätteli jotain ihmistä, niin räpsähti, yms. Eikä mitään väliä, vaikka noi mun turvakengät onkin ESD-mallia...

Kasaus päästiin aloittamaan tiistaina illalla joskus 19 aikaan, ja lopullisesti ruoholle päästiin joskus 20 jälkeen, kun saivat futisturnauksen hoidettua alta pois. Nukkumassa taisin olla joskus 3 jälkeen aamulla. Keskiviikkona tuohon päälle 09-06 päivä, ja kun vielä vatsa meni ihan sekaisin loppupäivästä (tai no, lähinnä yöllä purun yhteydessä), niin oli ns. aika nuutunut olo petiin päästessä. Koskaan aiemmin muista nukkuneeni yli puolen päivän, tällä kertaa Saana-Maarit tuli herättämään joskus puoli kahden aikaan torstaina. Että näin.

Olihan tuolla paljon kaikkia kommelluksia, mutta viattomien suojelemiseksi ihan kaikkea ei viitsi tänne kirjoittaa. ;) Tosin, kuvia tulee jossain vaiheessa ja sen verran nyt voin sanoa, että tulipa todistettua todellista psykologista miksausta. Wilburin kosketinsoittaja hihkaisi jotain lavalta, käännyin katsomaan, että mitäs siellä nyt tapahtuu ja saman tien kaveri viittasi, että nyt on hyvä. No, käyhän se noinkin....

Noin, nyt sitten ne kuvat. Vihdoinkin.Jaa, että meinasitte sen videotykkitelineen laittaa just tohon. En ehkä olisi asiasta ihan samaa mieltä... :) Kuvassa myös Hessu ja Timo.Turvallisia työmenetelmiä osa 1.Turvallisia työmenetelmiä osa 2. Mutta eihän tuo voi kaatua, hyvänen aika, siellähän on neljä kaveria pitämässä alhaalla kiinni ja ylhäältä se nojaa tukevasti katon tukirakenteisiin. Eiku. Ja tämä oli siis se turvallisempi näistä kahdesta trussin pystytyksestä... :) Näihin kahteen trussiviritelmään tuli sitten kolme videotykkiä.Jouni ja jokaiselle miksaajalle elintärkeät työkalut.Jonzu demonstroimassa kuinka elintärkeitä nuo yllä mainitut työkalut oikeasti ovatkaan ja kuinka erästä niistä käytetään.Monitorilandia ja vähän muutakin rojua.Koko tekniikka-alue lavan vasemmalla puolella. Vasemmassa reunassa monitorointi, etualalla nauhoitus ja oikeassa reunassa video-ohjaamo. Onneksi Pirkkahallissa on tilaa....Kyllähän sitä nyt jokaisella itseään kunnioittavalla roudarilla tarvii olla takka keikalla mukana. Varsin moni kävi myös kyselemässä makkaroiden perään. Tuo kyseinen läppäri vielä lämpenee sen verran pahasti, että melkein voisi jopa jotain paistaakin näppiksen päällä. ;)Näkymä lavalle. Paul Wilbur bändeineen vauhdissa. Huomaa taustalla näkyvä lehti.Lavalla Hautakankaan Pekan porukka. Huomaa vasemmassa laidassa näkyvä lehti. Väritys sekä lehtiruoto on tehty täysin valoilla. Ihan vaikuttavan näköinen oli kyllä paikan päällä. Oikeassa reunassa näkyy sitten tuo videoscreeni, jota varten se trussi pistettiin pystyyn tuonne taakse. Järjestelmän ohjaus tehtiin Hippotizerilla.

Jatketaan harjoituksia taas joskus.

Ei kommentteja: