2010-08-18

Kiinniottoa

Yritänpäs tässä nyt kiriä vähän päiväkirjaa kiinni. Josko sitten tulisi kirjoiteltua vähän useammin, kun ei ole niin kauhean pitkää jonoa vanhojen keikkojen turinoita odottamassa julkaisua... :)

Kesällä on tullut satunnaisen tasaisesti tehtyä kaikenlaisia keikanpoikasia. Toisaalta ihan hyvä, ettei ihan niin kiirus ole ollut kuin viime kesänä. Muutto ja uuden kämpän järjestyksen ihmettely on vienyt voimia ja aikaa enemmän kuin olisi osannut kuvitella. Ja vielä ihan liikaa on tekemättä... Mutta, onneksi on oma sauna. ;)

Muuton jälkeen ohjelmassa on ollut Nokia Mission ja Elävä sana -seurakunnan yhteiskonferenssi Metroareenalla, yhdet lämpöiset ja pitkät häät, Räikkärock+Tenavien tohinat, sekä yksi mobilelavan vienti. Ensi viikonloppuna onkin vuorossa Ylisfestarit.

Tuo mission konferenssi oli aika puuduttava. Hellettä piisasi, ja areenan ilmastointia ei oikein saatu pelaamaan niin kuin olisi pitänyt. Lisäksi monta päivää putkeen samanlaista ohjelmaa puuduttaa aika hyvin. Mutta, onneksi bändit olivat pääosin varsin toimivia tällä kerralla, ja mitään kauhean kummallista ei sieltä ollut tarjolla. Toinen ulkolaisista puhujista sen sijaan... No, en tiedä oliko kaveri kuuro, vai muuten vain halusi monitorinsa niin lujalle, mutta meteli oli aika infernaalinen. Tai no, infernaalinen ja infernaalinen, mutta jos puhujaa menee sen omaan monitoriin lujempaa kuin tulpat korvissa soittavalle raskaskätiselle rumpalille mitään, niin onhan se aika lujalla...

Konferenssin jälkeen oli vuorossa eräät ei-ihan-köyhän-perheen häät. Toki pahimpaan helleaikaan ja ulkona/vanhassa talossa, jossa ei ilmastointia ole... No joo, niistäkin selvittiin hengissä, vaikka hiki meinasi puku päällä tulla. Enemmän kuitenkin kävi sääliksi sulhasta shakettinsa kanssa... No joo, häät kestivät 12 tuntia, ja hääpari viihtyi paikalla loppuun asti. Oma työpäivä venähti 20 tunnin mittaiseksi, ja äänikaluston roudaamisen lisäki jouduin mm. pystyttelemään huvimajaa (jota ei ollut tarkoitettu siirrettäväksi, ruuveja ja irto-osia oli ihan liikaa...), kasailemaan tuulettimia ja roudaamaan kukkia. Ai niin, ja toimitettiinpa myös polvistumispalli vihkimistä varten... Nestettä kului päivän aikana lähemmäs 6 litraa, mutta vessassa ei silti tarvinnut käydä yhtään normaalia useammin. Taisi siis johonkin muualle haihtua sitä nesteen tapaista. :)

Räikkärock sujui perinteiseen tapaan, ja vettäkin saatiin jälleen kerran. Päälavan kasauksen osalta oli joku informaatiokatkos ollut, ja lava valmistui aika paljon myöhemmin kuin oli luvattu, eikä vapaata korkeuttakaan ollut tarpeeksi. Meni siis valoplotti uusiksi, kun ripustaminen osoittautui ihan liian hankalaksi. Tuon härdellin takia mun ei tarttenut mennä kasaamaan telttalavaa, koska olivat odotellessa saaneet sen pystyyn... No, mikäs siinä, vapaailta on aina vapaailta. Teltta vain tuli todistettua jälleen kerran ihan kauheaksi paikaksi. Jotenkin toi muovinen telttakangas heijasti lavametelin järkyttävän pahasti suoraan miksauspöydälle. Ja varsinkin ensimmäinen orkesterin rumpalin peltikihinä oli sen verran kaameaa, että oli pakko rikkoa omat periaatteet ja miksata loppusetti tulpat korvissa. Ei vain muuten olisi selvinnyt elävänä sieltä. :) Jälkimmäinen orkesteri meni vähän inhimillisemmissä meteleissä, paitsi pahimien yleisön huudatusten aikaan. 107 dB A Spl taisi mittariin tulla pahimmillaan, ei kiva kyllä. Kuulemma voitin kirkkaasti päälavan melukilvassa... Tosin, ei se ehkä ollut pelkästään positiivinen seikka. ;)

Allekirjoittanut myös menetti mobileneitsyytensä pari viikkoa takaperin. Käytiin viemässä Moden mobilelava Hämeenpuistoon. Se on kyllä ihan näppärä kapistus, peräkärry, josta reilussa tunnissa kuoriutuu 8x6m lava 4 metrin vapaakorkeudella, ääntä läpäisevillä pressuseinillä ja riittävällä ripustuskapasiteetilla. Ihan liian usein noita vain joutuu parkkeeraamaan liian pieniin paikkoihin. Nytkin meinasi vähän olla ongelmia, mutta selvittiin. Ai niin, ja olisi myös kiva, jos sähköä olisi saatavilla silloin kun tilattu on... Tai sähkömiehellä olisi oikeat avaimet kun tulee avaamaan sähkökaappia. :) No, saatiin kuitenkin ihan ajoissa lava pystyyn, eikä mitään sen isompaa ongelmaa tullut.

Töissä on mennyt ihan kivuttomasti, mitä nyt ilmastointilaite on välillä ollut mykkänä ja toisessa kohtaa ruikki kondenssivedet suoraan työpöydälle. Olihan se ihan mielenkiintoista yrittää tehdä pari päivää töitä ämpäri näppiksen ja näyttöjen välissä. :) Mutta, pientähän se on kuitenkin.

Nyt jos taas välillä tekisi jotain töitäkin, niin ehkä saisi maailmaa valmiimmaksi. Vaikka eihän ne työt tekemällä lopu, toisaalta.

Ja pari kuvaa.



Hääbändi jazzin-pyörteissä puun alla. Mikseri rumpujen takana vasemmalla.



Eipä tule ihan joka keikalla tuollaista kosketinsoitinta vastaan... Tuota siis käytettiin vain ohjaamaan toisen kiipparin soundeja.



Tuollaisiakin joutui roudaamaan. Normaalit taittotuolit huputettuna. Kesti muuten yllättävän kauan tuo huputus... Taustalla se iki-ihana huvimaja. Toivottavasti ei enää tule vastaan... Ei siinä, olihan se nätti, mutta ei kyllä sovi keikkakäyttöön.

Ei kommentteja: