2009-03-15

2009-03-13, Tampereen kansainvälinen koiranäyttely, TESC

TESC on siis se Pirkkahalli. En tiedä koska sen itse mieltää jotain muuna kuin Pirkkahallina, mutta otsikosta tuli tuolla tavalla lyhyempi. :)

Käytiin siis Moden tyyppien kanssa virittämässä kuulutusjärjestelmä tuonne. Sinällään helppo kokonaisuus eikä kovin monimutkaisia kytkentöjä, mutta se kaapelimäärä... Ja ne reitit...

Käytännössä vedettiin jokunen kymmenen metriä kaapelia kattoon, joka on varsin hidasta, tai piilotettiin muuten vain, joka ei ole ihan niin hidasta. Tuolla oli kahdessa hallissa ja lisäksi pääaulassa mikseri, ja halliin soveltuva kaiutinviritelmä. Mikserit oli sitten kytketty toisiin kahdella piuhalla (input ja output), joten kuuluttaja pystyi olemaan missä tahansa hallissa ja aina kuului. Mutta siis, yksinkertainen puheäänentoistojärjestelmä ja tuon rakentamiseen kului aikaa 5,5 tuntia. Mutta, päästiinpä ajelemaan nostimella ja kurkkimaan alaslasketun katon päälle. En tiedä oliko se mukavaa, mutta olipa vähän erilainen keikka taas.

Se oli ihan positiivinen yllätys, että kaikki toimi ensimmäisellä yrittämällä, eikä brummiakaan ollut havaittavissa. Hämmästyttävä saavutus sinällään, kun ottaa huomioon kaluston sijaintipaikkojen suuret välimatkat ja varsin lukuisan määrän piuhoja/liitoksia tuossa matkalla. Muutama kela oli käytössä, sitten 10m piuhoja, ja myös varsin suuri määrä 7m piuhoja. Viime vuonna olivat joutuneet loppupätkät vetämään 3 metrisillä... :) Silloin oli myös kokeiltu langatonta siirtoa noiden pisteiden välille, mutta se oli osoittautunut sen verran epävarmaksi, että tänä vuonna vedettiin ihan oikeat kaapelit.

Jos seuraavakin Moden keikka tulee sisältämään jotain hervottomia kaapelivetoja, niin sitten en kyllä tiedä mitä sanoa. Ensimmäinen kunnon keikkahan sisälsi sen mukavan 120 metrisen voimavirtavedon. Kuulemma Terhi ei tarkoituksella nakita mua tuon tyyppisille keikoille, mutta en tiedä pitäisikö sitä uskoa. ;)

Kävin sunnuntaina itsekin yleisönä paikan päällä katselemassa lähinnä valkoisia länsiylämaan terriereitä (westie on tuon rodun lempinimi), kun kuulemma sellasia on jossain vaiheessa tulossa tähän talouteen. No, eihän siinä mitään, söpö rotuhan se on kaikinpuolin.

Se on kyllä jännä, että nyt alkaa taas keikkatahti hieman kiihtyä. Viime viikonloppuna kahtena päivänä, samoin nyt. Ensi viikonloppuna on taas Wup. Sitten on pari viikonloppua vapaata ennen pääsiäisen rutistusta. Ai niin, ja tuota yhtä baariprojektia pitäisi viedä eteenpäin. Saa nähdä tuleeko siitä mitään kerrottavaa missään vaiheessa.Tuossa nyt vielä kuva A-hallin keskellä olleesta torvikyhäelmästä. Toimi puhekäytössä varsin mallikkaasti, ja kuulutuksista sai hyvin selvää. Tuolla toistaisi melkein jo musiikkiakain, kun -3 dB:n piste toistossa on jossain 170 Hz:n tienoilla. Ainakin muistaakseni. Mutta, ehkä nyt ei kuitenkaan. ;)

Ei kommentteja: