2009-03-15

2009-03-14, Nokia Missio, Helsinki

Siellä taas kerran. Paasitornissa siis. Keikka meni hyvin ja mitään sen suurempia murheita ei ollut. Tuli kyllä lujempaa kuin edellisellä kerralla, mutta eipä kukaan tullut valittamaankaan. :) Eikä se nyt vielä ollut edes kamalan lujalla, ainakaan jos vertaa mihin tahansa konserttiin...

Tai no, se oli ongelmana, että oltiin liian aikaisin paikalla. Jotenkin oli hölmö olo, kun kaupassa oli ehditty käydä pattereita hakemassa, Jonzu oli siivonnut tarvikesalkkunsa ja silti oli kaikki kasassa ennen kuin bändi saapui. No, joskus noinkin.

Auto oli myös vähän ahdas ja matala. Hanne nimittäin halusi lähteä mukaan, joten piti ottaa kolmen hengen auto käyttöön. Mutta kun tuonne ei edelleenkään pääse korkealla autolla riittävän lähelle, niin oli sitten tuollainen volkkarin normipaku käytössä. Ohjaamossa tilaa noin 2,5:lle aikuiselle, ja tavaratilassa ei mahdu seisomaan suorassa. Sai kuitenkin ajaa satasta motarilla. :)

Sitten vähän asian vierestä. Pitäisi tässä jossain vaiheessa saada väsäiltyä jonkinlainen ohjeistus desibelien mittaamisesta sekä opas balansoitujen kytkentöjen maailmaan. Ajattelin, että jos täällä julkisesti lupaan nuo kirjoittaa, niin saisi ehkä jotain aikaankin. Saa nähdä toimiiko tämä. ;)

Jos kuitenkin jo tässä vaiheessa kiinnostaa tuo balansointi, niin kannattaa lukaista Jensen Transformersin sivuilta löytyviä tekstejä asiaan liittyen. Sen verran voin tässä vaiheessa paljastaa, että suurin osa on pähkäillyt ja oppinut tuon asian täysin metsään. Sillä, että johtimessa kulkee +V ja -V -signaalit, ja ne summataan sopivasti keskenään ja saadaan +2V signaali, _ei_ ole _mitään_ tekemistä balansoidun kytkennän häiriösietoisuuden kanssa. Tuo on symmetrinen signaali, eikä sekään turha asia ole, mutta ei vaikuta häiriösietoisuuteen. Kirjoittelen kyllä tänne kunhan nuo tekstit valmistuvat joskus hamassa tulevaisuudessa.

Mutta, nyt välillä jotain muutakin, kun on saanut päivitettyä kirjoitusten osalta tämän hetken tasolle blogin. Kuvia pitäisi vielä jaksaa käydä läpi ja lätkiä sopiviin paikkoihin. Ehkä sekin sitten joskus. :)

Lisäys näin 19.4. Nyt tuli se kuvakin tänne. Ja on noita muuallekin ilmestymässä.



Niin, kuten saatoin jo jossain kohden mainita, Paasitornin roudaus on varsin mielenkiintoinen. Tuo sisäpiha ei ole koolla pilattu, ja sinne ei tosiaan tuota sprintteriä korkeammalla autolla mahdu. Kuva tosin on aiemmalta keikalta, mutta laitetaan se nyt tähän. Tällä kertaahan meillä oli se Miksun sininen pakettivolkkari, joka on myöskin jo joskus esiintynyt kuvissa.

Ei kommentteja: