2009-06-10

2009-06-07, Lähetysjuhlat, Tampere

Oli kyllä taas ihan mielenkiintoinen viikonloppu. Aluksi olin 3 yötä (to-su) Keuruulla Royal Rangersien NTC-koulutusleirillä. Nukuttiin kaminateltoissa ilman kaminoita, ja keli oli kylmin moneen kymmeneen vuoteen. Pakkastakin oli. Alkuleiristä satoi vettä, mutta onneksi sunnuntaina oli aurinkoista ja kuivaa niin saatiin tavarat pakattua kuivana. Ruoka tehtiin "nuotiolla", mikä on hieman haasteellista kun erään kerran ruokalistalla oli pottumuusi oikeista perunoista, silakkapiffit ja puolukkarahka, johon tuli litra hylakermaa. Vaati kyllä varsin tiukasti koko ryhmän panoksen, että saatiin tehtyä, mutta ehkä se oli tarkoituskin. :)Tuossa vielä kuva leirin purun ajoilta. Onneksi ei tarvinnut ajella julkisilla teillä, sinipukuisilla henkilöillä olisi ehkä kenties saattanut olla jotain sanottavaa asiaan.... :)

Sunnuntaina kun pääsin kotiin, heitin rinkan parvekkeelle, kävin suihkussa, nakkasin roudauskamppeet niskaan ja lähdin Ratinan stadionille purkamaan lähetysjuhlia. Ai niin, ehdinpä käydä äänestämässäkin ennen lähtöä. Odotetusti Ratinassa oli taas vähän kaikkea. Loppupäivä menikin mukavasti kalustoa purkaessa ja autoihin pakatessa. Varastolla meinasi lisäksi olla ns. lievä härdelli, kun tavaraa tuli noin 4 kuorkilla + 1 pakettiautolla, ja toki noissa oli sekaisin Tampereen ja Helsinkin pään tavaroita. Lisäksi osa Hesan tavaroista jäi Tampereelle, ja osa Tampereen tavaroista lähti Hesaan. Muutamaan kertaan saatiin peruutella autoja edestakaisin ja purkaa&pakkailla. Mutta kyllä sekin projekti lopulta valmistui.

Asiaa ei tosin helpottanut yhden auton hajonnut lifti, josta oli toisen nostosylinterin nostovarsi napsahtanut poikki. Aamulla olivat ihmetelleet, kun on niin kauhean hidas se lifti, eikä ollut lavapalojen lisäksi jaksanut nostaa yhtään ihmistä. No, syy oli onneksi kohtalaisen selvä tällä kerralla. :)

Tuli myös päiväna aikana huomattua, että sellainen 1 kuution kokoinen painona käytetty vesisäiliö hajoaa yllättävän helposti kun sen kylkeen tuikkaa pikkuisen vanerilevyn kulmalla. Lavafirman kavereille tuli ns. kiire siirtää se pois nurmen päältä. :) Lisäksi sellainen menee aika nätisti kasaan jos unohtaa tyhjennettäessä avata kuution päällä olevan korkin... Sai tuon tehnyt kaveri kyllä hieman kuittailuja kanssaihmisiltä, mutta eikös se tunnetusti kuulu asiaan?

Seuraava keikka olisikin sitten Jonzun kanssa Nokialla. Toivottavasti ei ainakaan sada, kun ulkona pitäisi kai olla. Ensi viikolla puolestaan on vuorossa taas vaihteeksi juhannus Keuruulla. Saas nähdä mitä tästä vuodesta tulee. Siitä ehkä vähän tarkempaa selvittelyä sitten myöhemmin. Jos nyt jatkaisi välillä vaikka näitä päivätöitäkin...

Ei kommentteja: