2009-05-31

2009-05-27, Kuorkkikeikka Hämeenlinnaan

Joutui sitten tekemään ensimmäisen varsinaisen kuorma-autokeikan, kun kävin yksinään hakemassa kalusteita Aulangolta. Hieman meinasi jännittää alussa, kun ei ollut tullut noilla kunnon kuorma-autoilla ajeltua aiemmin juurikaan, mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan. Onneksi oli kesäkeli, vaikka välillä vähän satoikin, niin eihän siinä silloin ole mitään ongelmia.

Olenhan minä noilla C-korttia vaativilla pakettiautoilla ajellut, mutta se on aika eri asia kuin kunnon kuorkki. Pakuissa kun on ihan "normaalit" jarrut ja vaihteetkin pääosin samanoloiset kuin henkilöautoissa. Se on vähän eri asia ajaa paineilmajarruilla, ja tuossa oli jo isompi vaihdelaatikkokin, tuplaajat ja kaikki. Hieman joutuu kyllä miettimään, että mitenkäs tää nyt menikään, kun liikennevaloista lähtiessä pitää miettiä muuta liikennettä, peräylitystä, kaasua, kytkintä ja lisäksi sitten tuota vaihtamista. Etenkin sitten kun hyppii noiden kahden alueen välillä. Jos nyt et tiedä miten nuo menee, niin tuossa autossa on 8 vaihdetta eteen, mutta ainoastaan neljä kohtaa kepille. Puolessa välissä pitää kääntää vaihdekepissä olevaa vipua, ja käydä samat lovet uudestaan. Eli 1/5, 2/6, jne on samoissa kohdissa.

Päivän aikana tuli myös opittua se, että messumatto ei tykkää jos sen päällä ajelee autolla. Tämä siis asiakkaan suusta kuultuna. Mutta, itepä olivat ajelleet... :)

Keikkaa olisi nyt tarjolla ihan liikaa. Haluaisin kyllä tehdä niitä, mutta kun noi päivätyöt... No, toisaalta, ehkä se on hyvä, ettei liikaa joudu roudaamaan, niin pysyy järjissäänkin. Tosin, joku voisi kysyä, että olenko koskaan ollutkaan, mutta se nyt on ihan toinen kymysys jo...

Ei kommentteja: