2009-08-06

2009-07-31 - 08-02, Nuorten Kesä, Ryttylä

Täysin uusi firma, täysin uudet ihmiset (ainakin alkutietojen perusteella), täysin tuntematon kalusto, täysin tuntemattomat festarit ja kaiken lisäksi tulin kesken kisoja paikalle. Ja sitten piti toimia talon monitoriukkona. Kuten kaveri totesi, haiskahtaa mv:ltä (mokaamisen vaaralta). :) Loppujen lopuksi homma meni erittäin jouhevasti, kiitokset hyvälle tiimille! TurkuAudion keikka oli tosiaan kyseessä, ja kun monitoritiskinäkin oli LS9, eikä mitään sen eksoottisempaa, niin helppohan siellä oli vetää, etenkin niillä aikatauluilla.

Tuli lisäksi taas korkattua muutama uusi bändi, mikä on aina jees. Etenkin Jeni Varnadeaun käyttämä suomalainen duo oli enemmän kuin rokpopjats. Eipä olisi aluksi uskonut akustisen kitaran ja sellon voivan toimia niin hyvin yhteen, mutta kyllä potki. Vielä kun olisi ollut vähän enemmän perkussioita tuon taustalaulajan rytmimunan ja tamburiinin lisäksi, niin ei olisi enää voinut parempaa olla. Mutta, soittajatkin olivat kyllä sen tasoisia, että pärjäsivät soittimiensa kanssa, mikä varsin usein vaikuttaa ainakin jonkin verran.... ;)

Bändeinä mun tuolla olon aikana olivat lisäksi Crux (Viro), HB, Mikko Goes to Heaven, Punainen lanka, The Rain ja Tommi Kalenius Band. Sekä houseband ja jotain muita vielä lisäksi. Näistä Hoopee ja Reini oli entuudestaan tuttuja, muut uusia.

Etupäässä oli käytössä Soundcraftin Vi6, joka temppuili kisojen aikana ihan urakalla, kaatui mm. virtual memoryn loppumiseen.... Mutta sain jälkeenpäin kuulla ihan ko. tuotteen product managerilta asti, että vika oli saatu lopulta paikannettua ja korjattua. Netti on välillä aika jännä paikka, saa kontakteja yllättäviin suuntiin. :) Olishan tuolla tiskillä kiva leikkiä joskus vähän enemmänkin, ehkä sitten joskus...

Ihan liian nopeasti noikin kisat oli ohi, ja vuorossa oli purkaminen. Se meni kyllä vähän puuhastellessa, ja tavaraa oli ihan liikaa. Eihän se mitään, jos olis normicaseja, mutta kun... 2/5 purkajasta tiesi oikeasti mitä tulee mihinkin, ja kaiken muun lisäksi oli kaikkea pikkusilsaa mukana. Silsa on siis kaikkea sellaista pikkusilppua ja sälää, jota ei syystä tai toisesta ole voitu pakata kunnon caseihin. Kuinka usein normifestarikeikalla on esim. Iso(tm) kahden käden rälläkkä ja hitsausmaski mukana?-) Saatiin kuitenkin loppujen lopuksi useassa erässä tulleet tavarat mahtumaan yhteen kuormaan, mikä oli ihan jees. Vähän se kyllä vaati turhan kovaa säätöä ja tetriksen pelaamista, mutta onneksi kuorkissa oli paljon kantavuutta...

Kotimatka vain meinasi vähän venähtää. Tai no, olin katsonut aiemmin, että junia menee Riihimäeltä ihan kivasti Tampereelle, mutta en mitään tarkempia aikoja ollut ottanut ylös. Kun päästiin asemalle, niin edellinen oli mennyt 4 min aiemmin, ja seuraavaan oli melkein tunti. Kyllähän se vähän harmitti, kun kello alkoi olla varsin paljon tuossa vaiheessa. Kaiken lisäksi juna vielä pääsi lähtemään melkein 10 min aikataulustaan myöhässä. Onneksi se kiri tuota niin, että Tampereella oltiin enää 2 min myöhässä. Vähän jännitti, että ehdinkö illan viimeiseen bussiin, vai meneekö takseiluksi, mutta vaikka kävin rahaakin nostamassa keskustorille juostessani, aikaa jäi vielä 10 min. Kotiin päästessä oli aika nuutunut olo. Olihan sitä tullut tehtyä edellisten 2 viikon aikana n. 140h töitä, ja siihen vielä matkat päälle. On se päivätöitä tekevän roudarin elämä välillä niin ihanan mukavan rauhallista. :)

Tätä kirjoittaessani istun junassa matkalla Tornioon. Ihan kiva päästä välillä näkemään sukulaisiakin, vaikka kyllä tällainen 7h juna ja sitten 8-9h automatka takaisin on toki aika rasittavaa omalla tavallaan. Onneksi nyt on toiminut netti ihan kivasti. :)

Ja, nyt taas kuvia, kun kerrankin sain tässä vaiheessa niitä.



Tuollainen vihreilmoitus saatiin tosiaan aikaan tuosta avaruusaluksesta. Laitteen suomen tekninen tukikin oli ihmeissään tuosta kun Jukka soitti ja ihmetteli asiaa.



Tuossa näkyy vasemmalla alhaalla Vi6:n stagerack ja oikean räkin ylimmäisenä Sennheiserin Evolution 300G3 -sarjan vastaanottimia. Ihan asiallisen oloisia värkkejä, ja varsin hyvässä kunnossa, kun sen verran uusia olivat. :)



MahtiSoundia(tm) etsimässä. Ei ole kyllä koskaan kuulostanut niin hyvältä kuin tuolla mikkipyydyksellä... (ja kellekään ei sitten kerrota, että signaali tuli oikeasti suoraan Line6:n pedaalista... ;)



Taidonnäyte Cruxin solistin voimin.



Näkymä FOHin takaa Cruxin konsertissa, kuva by Paula Mäkiprosi.



Siinä väsynyt juontajamme Jurmis(?) (ainakin siitä päätellen väsynyt, että yrittää peittää silmäpusseja...) sekä Paula.



Saatiinhan me se Vi6 kaatumaan myös ihan oikeastikin. :)



Telttakankaat putoavat.



Mastot kaatuu, niitä nousemaan en saa... Henkka ja Mikko lavapalaa roudaamassa etualalla.



Henkalla oli selkeästi jotain tuota mikseriä vastaan, kun joutui sillä tekemään alkuviikon töitä... Ei tuota sijaintia muuten voi oikein selittää.




Ja Mikolla ilmeisesti jotain taka-ajatuksia Henkan taustalla näkyvän auton suhteen...




Toisaalta, ei se tämäkään kaveri ihan täysijärkiseltä vaikuta, onneksi ei vielä ollut hirvestysaika, niin saatiin pomo pidettyä hengissä. ;)



Lopulta se pakkauskin valmistui, vaikka muutamaan otteeseen vaikutti kyllä enemmän kuin vähän epätoivoiselta valtavan silsamäärän osalta.



Ja pitihän sitä pakkauksen valmistumista juhlistaa pienellä voitontanssilla.

Ei kommentteja: