2009-07-27

2009-07-24, -25 ja -26, Räikkärock yms, Ylöjärvi

Siinä kului taas yksi viikonloppu mustien laatikoiden parissa. Ohjelma oli kaikenlisäksi varsin monipuolista, perjantaina ihan hanurista olevaa menoa (eli yhteislaulua hanurisäestyksellä), lauantaina rokkia usean bändin voimin, ja sunnuntaina lastentapahtuma parin orkesterin ja taikurin avustuksella. Mikäs siinä oli ollessa, työmäärä kun ei ollut etenkään lauantaina mikään kovin kummoinen.

On kyllä aina ärsyttävää tulla paikalle kesken kasauksen. Ja etenkin jos vastuussa jostain kokonaisuudesta. Kestää yllättävän kauan päästä kärryille siitä missä mennään ja ja jatkaa sitten paketin pistämistä käyttökuntoon. Olin siis kaljateltassa talonmiehenä koko viikonlopun, ja muut hoitivat päälavan lauantaina varsinaisen Räikkärockin aikana. Ihan hyvä työnjako, kun tuo työmäärä lauantaina oli mulle varsin pieni. Eikä se perjantaikaan paha ollut. Sunnuntaina joutui vähän sykkimään, kun olin tosiaan yksin paikalla. Vaikka jälkimmäisen bändin kokoonpano ei ollutkaan mikään kauhean kummallinen, niin silti tilanne aiheutti hieman stressiä. Solisti, kontrabasso, viulu/mandoliini, akustinen kitara/klarinetti ja haitari. Lisäksi jokainen soittajista lauloi. Niin, ja minkäänlaista tsekkiä ei pystyny tekemään, täysin lennossa mentiin, laulumikit sentään kopultetiin läpi. Kun juontaja lopetti hommansa ja esitteli seuraavan bändin, niin hieman meinasi jännittää että toimiiko nyt kaikki. Onneksi kaikki tuli tiskiin ja vieläpä oikeisiin kanaviin, niin ei tarvinnut sykkiä sen enempää. Monitorit oli kuulemma ollut vähän pielessä lavalla, mutta minkäs teet kun ei pysty tarkastamaan etukäteen...

Tällä keikalla myös tehtiin se, mihin ei kovin moni todennäköisesti ole pystynyt. Päälavalla ollut Crestin iso analogitiski kaatui IVO-resettiä vaativalla tavalla....... Okei, okei, ei se analogiosuus toki kaatunut. Vaan master-lohkossa oleva VCA/Mute-logiikka, mutta kun ei ääntä tullut läpi niin sitä ei tullut. Että tällaista tällä kertaa. Kokeilkaapa sama perässä. :) Onneksi se tuli joskus soundcheckien tms. aikoihin, niin ei haitannut sitten niin paljoa, vaikkakin stressitaso tietysti nousi jonkin verran.

Vaikka varsin inhimillisillä tuntimäärillä tuosta selvittiin, niin silti meinaa nyt vähän väsyttää. 27 tuntia taisi kertyä kokonaisuutena töitä, joista 14 lauantaina. Sunnuntaina alkoi kyllä vähän tuntua, että pitäisköhän jossain vaiheessa pitää vähän taukoa keikoilta, mutta toisaalta, kyllä sitä talvella sitten taas on hiljaisempaa. Ainakin luultavasti... Mutta, ensi viikonloppuna on vielä keikka, sitten onkin taas hiljaista jonkin aikaa.

Niin, tapahtumassa oli siis soittamassa White Flame, Haloo Helsinki, Negative, Kotiteollisuus ja Klamydia päälavalla, sekä Mustat Enkelit ja Reginan vangit tuolla kaljateltassa missä itse päivystin. Ja koska myöhemmin on kiva aina vähän kummastella, että mitä ihmettä sitä onkaan tullut tehtyä, niin tänä vuonna on vastaan tullut lisäksi ainakin seuraavat poppoot: A. Aallon rytmiorkesteri, Admonish, Anna Abreu, Anna Eriksson, Apulanta, Bass'n'Helen, Deuteronomium, Flinch, Hot Pois, In Process, Ismo Alanko Teholla, Jean S., Jorma Kääriäinen & Riku Niemi Orchestra, Kaija Koo, Kengurumeininki, Lumina Polaris, Maija Vilkkumaa, Man's Castle, Melrose, Menneisyyden vangit, Michael W. Smith, Mikko Alatalo, Peer Günt, Popeda, Praise Brothers, Puolikuu, Sacrecy, Semmarit, Seventh Avenue, Siina ja Taikaradio, Sweet Jeena and her sweethearts, Yö. Varmasti joku tuosta listasta unohtui, ja lisäksi erinäisissä tapahtumissa on ollut mukana erinäisiä pienempiä orkestereita, joilla ei aina ole välttämättä edes nimeä. Varovasti veikaten todellinen orkesterilista on noin puolet pidempi kuin tuo.

Laskin myös tuossa, että olen ollut keikalla noin 50 päivänä tän vuoden puolella. Kyllä sitä kai voi pitää jo ihan hyvänä saavutuksena, kun nyt mennään vuoden 200. päivän tienoilla. Kaiken lisäksi täytyy muistaa, että tämä on vain tällaista harrastelijoiden puuhastelua allekirjoittaneelle. :)

Nyt taas viikko normaaleja töitä, ja viikonloppuna seikkailemaan julkisilla. Ugh.

Ei kommentteja: