2009-12-16

2009-12-05, WakeUp

Kauden viimeinen TV-Wup, ja se meni melkein hyvin. :) Oli vain ykköskameran kaapelit (2x50m) eksyneet toisinpäin kuin aiemmin, ja ongelmat toki alkoivat vasta tilaisuuden alettua. Ilmeisesti toisen kaapelin naarasliitin (tulee kameran päähän) oli vähän epämääräinen. Toimi kameran ollessa paikallaan, mutta kun sen otti olkapäälle ja rupesi hyörimään lavalla, ongelmat alkoivat.

Onneksi oli joskus aiemmin tullut asiasta puhetta, muuten olisin saattanut olla enemmän hukassa asian suhteen. Käytännössä siis tarkkaamon kameramonitorissa näkyi kuva oikein, mutta nauhalle (ja program-monitoriin) se meni väärin. Kuva tulee siis kamerasta lähtien kompostina (composite) ja komponenttina, ja nyt komponenttisignaaleista yksi pätki toisinaan.

Kävin ensiksi kaikki matkan varrella olevat liittimet läpi, ja se vaikutti auttavan hetkeksi. Mutta, eipäs kuitenkaan. Onneksi oli yksi ylimääräinen 50m kaapeli varastossa, niin sai sen vaihdettua. Ei kuitenkaan ole kovin mukava toimenpide silloin kun tilaisuus on menossa, ja kaapeli kiemurtelee yleisön seassa... Meinasi ns. tulla vähän hiki, mutta onneksi kaapelinvaihto kuitenkin auttoi, ja saatiin loppu purkkiin ilman ongelmia.Tuossa kuva lavalta. Rumpalin vieressä näkyvät trussinpätkät olivat kiinni ainoastaan toisesta päästä. Painoa siellä kuitenkin oli sen verran, että kyllä tuo pysyi tuossakin asennossa. Ihan kivan näköistä oli salissa, toivottavasti se toimii myös ruudussa. Ei oikein ehtinyt sillä silmällä katsella noita, kun oli vähän muutakin tekemistä kuvausten aikana... :)

Ei kommentteja: