2010-12-12

2010-12-03, WakeUp

Vuoden viimeinen WakeUpin TV-taltiointi ja vaikka aikataulu ja muutkin asiat olivat jo sekaisin, niin pistettiin samalla myös koko tv-kalusto uusiksi. Parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä, eikös... ;)

Ollaan siis tähän asti kuvattu vanhalle JVC:n kalustolla, 4:3 SD-tasoista kuvaa. Se on ihan tuotantotasoinen kalusto kyllä, mutta ikä alkaa jo näkyä kaikessa. Ei vähiten siinä, että kalusto on kulunut ja nykylaitteilla jo lähtökohtaisesti saa paljon parempaa jälkeä aikaan.

Alunperin piti ottaa talteen 16:9 SD-tasoisena, mutta kaluston aiheuttamista rajoitteista johtuen piti siirtyä suoraan HD-kuvaan. Sinällään aika sama, kun lopputulos kuitenkin ajetaan TV7:n taikalaatikon 'hyvä sisään->huono ulos' läpi, mutta onhan se nyt toki kiva alkuperäiset saada hyvällä laadulla talteen. Niin, se väritoisto. Olin ihan viiliksissä koko setin ajan, kun näytti niiiiiin hyvältä. Nyt alkoi jo löytyä sävyjäkin, eikä vain tasaista väriä. :)

Tarkkaamo myös yksinkertaistui monta kertaluokkaa, kun monitorien määrä romahti. Nyt kaikki kytketään mikseriin, joka tuuppaa tavaran yhteen monitoriin. Siinä näkyy siis Program, Preview ja kamerakuvat, sekä myös skoopin valoisuusnäyttö. Tällä kerralla olimme myös eri paikassa kamerakaapeleiden pituusrajoitusten takia.


Multiview-näyttö


Tarkkaamo tällä kerralla.

Vielä oli pientä säätöä kaapeloinnin yms osalta, mutta kyllä se siitä. Tällä kertaa muutos ei ollut kyllä huonompaan suuntaan juuri miltään osin. Tai no, kameroiden käytettävyys on karvan huonompi kun ovat pienempiä ja kontrollit eivät ihan niin hyvin saatavilla kuin noissa JVC:n vanhuksissa mutta toisaalta myös kevyempinä helpottavat kuvaajan elämää.

Kamerat siis ovat Sonyn EX3-sarjaa, ja mikserinä Panasonicin AG-HMX100, jolla saisi tehtyä myös 3D-kuvaa. Milloinkohan TV7:lle pystyisi tarjoamaan sellaista. ;)


Videomikseri


Pirteää tarkkaamohenkilökuntaa

Ei kommentteja: