2008-02-29

2008-02-22, Nokia Missio, Helsinki

Taas Helsinkiin ja paikkana sama kuin viimeksi. Tällä kertaa tosin meidän kyydillä ei tullut ketään videosäätäjää, niin menimme vasta vähän myöhemmin paikalla. Alunperin oli tarkoitus olla noin klo 14 aikaan siellä, mutta meistä johtumattomista syistä aikataulu vähän petti, ja saavuimme paikalle joskus 15 aikaan. Tosin, silloinkin aikaa oli 4h rakentaa tuo pieni setti, ja bändi tuli käytännössä vasta 18 jälkeen paikalle, eivätkä silloinkaan suostuneet tekemään järkevää soundcheckiä, niin hyvin oli aikaa.... Tai no, kyllähän bändi, mutta ne laulajat... Toisaalta, kyllä kaikki tulivat tällä kertaa sen verran ajoissa paikalle, että saatiin testattua linjojen toimivuus ennen tilaisuuden alkua. ;)

Niin, mitäs tästä nyt sanoisi. Mitään kovin kummoista ei tapahtunut, mitä nyt menomatkalla allekirjoittanut sokaistui ihan täysin, ja jouduimme vaihtamaan kuskia aiemmin kuin oli tarkoitus. Aamulla Tampereella satoi räntää ja Helsinkin päässä helotti aurinko pilvettömältä taivaalta, eikä tietystikään ollut hoksannut siis ottaa aurinkolaseja mukaan...

Jännitteet tippuivat jälleen kerran varsin alas, ja ensi kerralla varmaan täytyy sitten vähän tutkia jotain viksumpia ratkaisuja. Josko vaikka ottaisi käyttöön sen 63A-voimavirran, niin ehkä just ja just riittäisi 5 lavavaloon sekä video- että äänikalustoon... Tai no, ei noista videomiehistä koskaan tiedä, että mitä keksivät. ;)

Mutta, jos sitten siihen visuaaliseen puoleen. Jälleen kerran.Tässä nyt vähän viksumpi kuva siitä videotarkkaamosta. Ei nyt mitenkään järin kummallista kalustoa, mutta riittää ihan täysin tuohon paikkaan.Erittäin huono kuva jännitemittaristamme äänipöydän luota, mutta tuo keltainen ledi on 215V, ja huolestuttavan usein se välähti poissa. Tuo ensimmäinen punainen on vuorostaan 210V, mikä ei ole välttämättä enää ihan riittävästi...Mahtaa olla enkelin hartiat pahasti jumissa, kun joutuu koko kirkon kattoa kannattelemaan... ;)


Oli taas vähän tylsää, niin piti sitten leikkiä kameralla. Ei, eihän tuossa oikeasti ole mitään järkeä, mutta tarvitseeko kaikessa aina olla? :) Kuvassa siis kaukokaapeli+sähköjohto, ja otettu mikserin etupuolelta kohti lavaa, jos se nyt jotakuta muka kiinnostaa...Eikös tämä ole se Ainoa Oikea ja Virallinen(Tm) tapa irroittaa kaukokaapeli keikan jälkeen??? Näin ainakin Jonzu väitti, kun löysin sen sahaamasta kaapelia poikki. En tiedä menikö sillä hermot tuohon mun kaapelin kuvailuun, vai eikö vain jaksanut repiä piuhoja irti mikserin perästä. ;) Ei kyllä antanut lupaa kokeilla tuota uudestaan, ihan tylsää. :(Näkymä videotarkkaamon sohvalla tilaisuuden aikana. Ja tekstiviestiin "Eipäs nukuta siellä!" tuli jossain vaiheessa vastaus "Ei missään nimessä!!! Heräsin omaan kuorsaukseeni. Noloa... Hävettää..." Mutta onneksi ko. henkilön palveluita ei tarvittu tilaisuuden aikana juurikaan, kun kaikki pelasi ilman suurempia ongelmia... ;)

Ps. Niin. Tuo kaapeliasia. Täytyy myöntää, että siihen oli kyllä jo suunnitteilla (ja hankittu) pikaliitin, joten kyllä se joka tapauksessa olisi poikki pitänyt laittaa. Saipa Jonzu vain nyt sitten mitattua sopivan kohdan, kun oli pöydässä kiinni se. :)

Ei kommentteja: