2008-04-27

2008-04-26, Wake Up, Tampere

Taas on yksi jakso Wake Upia saatu purkkiin. Eikä tälläkään kerralla selvitty ilman ongelmia. Mutta, kun niihin suhtautuu oikein, niin ei stressitaso nouse liikaa.

Meidän piti Sampsan kanssa mennä ajoissa kasaamaan settiä, kun oli tosiaan videokalusto taas vaihteeksi tuolla Helsingissä perjantaina, mutta... No, siinä yhdentoista pintaan päästiin aloittamaan, ja kyllä me saatiin se tehtyä. Ei mielellään kyllä enää noin myöhään uudestaan, siinä joutuu sen verran sitten jo säätämään muiden kanssa päällekkäin. Sampsa lähti siitä sitten kohti läksiäisiään (tai näin ymmärsin), kun ovat lähdössä perheen kanssa muille maille vierahille. Jäin siis taas kerran vastaamaan käyttiksen hommista loppuajaksi.

Tällä kertaa käyttiksen tehtäväkenttä myös laajeni ihan uusille alueille. Täytynee varmaan tästä hankkia jonkinlaista ensiapukoulutustakin, kun nyt kerran joutuu kameramiehiä paikkailemaan kesken kuvausten. ;) Tosin, ei siellä tullut kuin verta nenästä, mutta kuitenkin.

Ai niin, tuli myös opeteltua kameroiden back focuksen säätö "lennossa". Sampsa oli Helsingissä huomannut, että se on kameroissa hieman pielessä, ja meidän piti muistaa korjata asia saalemilla. Mutta, se siis jäi sitten tekemättä. Kameroiden optiikka oli ollut käytössä toisissa kameroissa menneellä viikolla, ja kun ne oli laitettu takaisin kameroihin, niin säätö oli jäänyt silloin jo tekemättä. Käytännössä tuo siis vaikuttaa niin, että skarppi ei pysy zoomatessa. Eli suomeksi sanottuna, kun vaikkapa zoomaa johonkin lähelle ja tarkentaa siihen, niin se onnistuu. Mutta sitten kun lähtee avaamaan (eli zoomaa ulospäin, suurempaan kuvaan), niin tarkennus ei pysykään siinä kohdassa mihin se oli tarkennettu. En väitä, että mä olisi täysin oikea ja kaikenkattava kuvaus, mutta näin annoi itselleni kertoa. Ja tämä myös kuvaa sitä ilmiötä varsin hyvin.

Niin, tarkistettiin kyllä Antin (eli tämän kerran ohjaajan) kanssa tuo asia ennen kuvauksia, mutta olisi pitänyt katsoa se tarkkaamon päästä, eikä kameroiden omista etsimistä... Mutta, ihan melkein heti kun alettiin oikeasti kuvaamaan ohjelmaa, niin tuo ongelma ilmeni. Onneksi se ei ollut niin paha kaikissa kameroissa ja onneksi muutaman biisin jälkeen tuli hieman "taukoa" kuvausjutuista, kun tuli kaikenmaailman inffojuttuja, että ehditiin sitten Tuomon kanssa säätää tuo kuntoon. Tai siis, ainakin parempaan suuntaan.

Kaikenlaista muutakin säätöä tuossa kyllä oli. Mm. puhtaalta pöydältä asennettu "uusi" tallennuskäyttöön tuleva Mac ei ollut yhteistyöhaluinen. Ei siinä muuta vikaa, mutta videokaappauksen yhteydessä kun painoi mitä tahansa pikanappuloita, niin kaatui koko softa. Onneksi oli vielä aiemmin käytössä ollut läppäri siinä vieressä käyttövalmiina, niin sai tuon sitten vähän turvallisemmin purkkiin. Tosin, siinäkään ei toinen tärkeä pikanäppäin toiminut, mutta elämä on semmoista toisinaan.

Mitähän muuta. Hmm... Eräät säätäjät keksivät hieman yrittää suunnata PA-pinoja uudestaan. Mutta, vaikka äänenlaatu heidän mielestään paranikin miksausaitiossa, niin seuraavan aamun tilaisuuden miksaaja valitti ongelmista. Lavan etureunassa täysin kaiuttimien puolessa välissä oleva puhemikki oli huomattavasti kiertoherkempi ja parvekkeelta tultiin valittamaan, että ei oikein kuulu. Kun ei se linearraynippu käyttäydykään ihan samalla tavalla kuin perinteiset koilottimet... Mutta, onneksi ei ole enää allekirjoittaneen päänvaiva tuo.

Tällaista tällä kertaa. Jalkakin kesti ihan hyvin, vaikka joutui koko päivän ravaamaan portaita. Tuolta salista tulee siis melkein kolmen kerroksen verran kiipeämistä TV-tarkkaamoon. Ja sitä kun joutuu tekemään hieman useammin kuin kerran...

Palataan astialle taas myöhemmin. Seuraava keikka taitaakin olla vasta joskus ensi kuun puolen välin jälkeen. Ellei nyt sitten vapuksi tule vielä jotain... Eikun ai niin, kahden viikon päästä on taas Wake Upin kuvaukset, ja Sampsa ei tosiaan ole enää silloin edes tämän maan kamaralla, että saa nähdä mitä siitä sitten tuleepi. Ugh.Saalemin miksausvaraston funktio vain laajenee. Nyt se on laitehuoneen ja (romu)varaston lisäksi myös pyöräkorjaamo. Antti oli ostanut satasella tuollaisen kruiserin Biltemasta ja Hessun kanssa pistivät sen kasaan. Ilmeisesti oli mieleinen lelu, kun Antti oli ihan fiiliksissä siitä loppupäivän ajan. :)On se kiva, että tuollakin saadaan joskus tehtyä valot vähän viksummalla pöydällä. Normaalisti kun tekevät nuo kolmella pienellä pöydällä, niin nyt sitten sai kaikki yhden pöydän taakse. Tosin, eipä ole Saalemin tuo pöytä, vaan kuvassa olevan Peetun...Kameratyöskentelyä Tuomon malliin.Hessu ja Kamera.Välillä bändikuvia tästäkin suunnasta.Tuo lava on jo pitkään näyttänyt varsin kivalta. Valomiehet ovat kyllä varsin onnistuneesti saaneet luotua syvyyden tuntua valaistuksella ja muulla. Ainakin kun vertaa siihen ihan ensimmäiseen jaksoon 2007 tammikuussa. ;)Niin, ja tässä vielä kuva allekirjoittaneen jalan paketoinnista. Ihan hyvin se kesti tämän(kin) päivän. Jos nyt sitten ottaisi muutaman päivän taas vähän rauhallisemmin, niin voisi olla hyvä. Ai niin, maanantaina ja tiistaina on tosin taas Akun Tehtaalla kurssittautumista, eli saa nähdä joutuuko sielläkin taas roudaamaan. Onneksi väkeä on kuitenkin niin paljon tuolla, että yksi kaveri pääsee aika vähällä.

Ei kommentteja: