2008-09-27

2008-09-13, Habakukin 10v-keikka, Huittinen

Välillä on ihan kiva järjestellä logistiikkaa, pienessä määrissä, mutta kyllä se jossain vaiheessa alkaa tympiäkin. Nyt meinasi melkein käydä niin, sen verran säätöä oli kaiken osalta tämä keikka. Hyvin niistä kuitenkin sitten loppujen lopuksi selvittiin. Mitä nyt tekniikkaväki meinasi simahdella koko päivän, kun kaikilta oli veto niin poissa.

Oltiin siis tekemässä Habakuk-nimisen poppoon 10v-juhliin ääntä. Oli siellä pari muutakin bändiä, FOG ja AOC, mutta ne olivat lähinnä täytettä. Ainakin siis näin tekniikan kannalta. Toki heidänkin osuutensa hoidettiin pois ihan samalla asenteella kuin Habakukin kanssa. Habakuk kuitenkin kuvattiin live-dvd:tä varten ja toki otettiin raidoille ääni talteen. Nuo aiheuttavat aina vähän turhaa kaikkea ylimääräistä säätöä, etenkin kun homma pitää tehdä mahdollisimman halvalla, eikä ole varaa vuokrata kunnon kalustoa. Olisi mm. ihan positiivista, että pystyisi kuuntelemaan mitä menee nauhalle talteen. Nyt oli vain pakko toivoa, että ei ole mitään häiriöitä tms. äänessä.

Niin, ja positiivista olisi myös jos olisi kunnon splitteri, jolla mikkikanavat jaetaan salimikserille, monitorilandiaan (eli siis muusikoiden omaa kuuntelua varten) sekä nauhoitukseen. Mutta kun ei. No, tuostakin selvittin muutaman päänraapimisen jälkeen varsin hyvin. Ei kuitenkaan enää tuollaisia kytkentähärdellejä, ainakaan lähtökohtaisesti.

Päivä venähti jälleen hieman pitkäksi. Joku 22 tuntia sitä tuli töitä tehtyä. Mutta, sehän vain kuuluu alaan. Ja kuten jo totesin tuolla, niin oli aika väsynyttä meininki aina paikoitellen. Ehkä siitä jotain kuvaa saa seuraavasta otoksesta. Kuva on otettu joskus klo 22-23 tienoilla illalla, ja no. Antaa kuvan puhua puolestaan. :) Kiitokset Markukselle ja Hessulle hyvästä otoksesta! (Ps. Kuva on otettu ihan vahingossa, siitä ei ollut tarkoitus tulla tuollaista, mutta joskus vain osuu kohdalleen...)Muitakin kuvia tuolta keikalta tuli otettua, ja niitä kertyikin parin kameran ja useamman kuvaajan ansiosta normaalia enemmän. Täytyisi kuitenkin jossain vaiheessa yrittää ehtiä edes vähän siivota niitä. Eli, katsotaan, josko jotain järjestyisi. Lupaamaan en kuitenkaan mene. Se on jo tullut opittua. :)

Ei kommentteja: