2008-10-09

2008-09-27 ja -28, Break Forth, Metroareena

Joopa, joo. Olipas siinä taas tapahtuma. Ja vaihteeksi oli taas lähtenyt mission väeltä mopo keulimaan. Mutta toisaalta, sitten kun keulitaan niin kannattaahan se keulia kunnolla.

Vielä viikkoa ennen tapahtumaa oli ajatuksena, että tehtäisiin ihan pienimuotoisesti. Käytännössä siis Jonzun+mission kalustolla, ehkä joku takatrussi johon vähän par-kannuja, PA:t tolpan nokkiin ja samoin etuvalo. Tai jotain tuollaista. Mutta mutta...

Joskus tiistai/keskiviikko-tienoilla homma lähtikin vähän käsistä ja lopputuloksena oli seuraavaa. Liikkuvia 20 kpl (Mac 250, Variliten jotain, Roben jotain), City Coloreita ~10, City Beameja vajaa 10. Lisäksi ledikannuja, blindereita ja muita kiinteitä valoja. Trussia oli lähemmäs 100m ja lisäksi etulinja valoille ripustettiin katosta samoin kuin PA-niput. Yhteensä siis 6 nostinta noihin. Että näin. Ja kun kyseessä ei ollut edes mikään kauhean iso tapahtuma, sitten loppujen lopuksi. Väkeä oli varmaan lähempänä 500 kuin 1000.

Toisaalta kun tekee vielä tällä hetkellä pääosin vähän pienempiä keikkoja, niin on ihan mukava päästä tekemään näitä vähän isompiakin aina toisinaan. Monitorimiehellekin on oikeasti tekemistä, kun monitoreja on se 10 kanavaa käytössä ja kanavia parikymmentä. Vielä kun saataisiin kaikkien bändien tiedot etukäteen, eikä vasta paikan päällä, niin saisi rakennettua edes jotenkin järkevän kanavalistauksen. Nyt sellaista ei ollut. Tai no, kyllä se sunnuntaina taas saatiin väsättyä, kun meni lauantai-illan tilaisuuden jälkeen hermot ja todettiin, että rakennetaan asioita vähän uudestaan.

Se oli tällä kertaa ihan positiivista, että päästiin aloittamaan rakennus jo perjantaina iltapäivällä hyvissä ajoin. Valoihmiset vain tulivat sen verran myöhään tuplakeikan takia, että se vähän hankaloitti muutakin rakennusta. Kun siis ei ollut tarkkaa tietoa mitä ja mihin he tekevät. Muuten oli kyllä varsin pitkähkö viikonloppu. Perjantai-iltapäivän ja maanantai-aamuyön välillä tuli tehtyä töitä n. 42 h. Ihan riittävästi siis. Onneksi kuitenkin sai nukuttua useammankin tunnin joka yö, niin ei mennyt ihan koomailuksi. Tosin, ei se flunssa kyllä oikein helpottanut tilannetta, että se vähän koomautti. Mutta, hengissä kuitenkin selvittiin. :)

Mitähän muuta sitä on tässä ehtinyt tapahtua? Hmm... Helluntaikansan syyskonferenssia oltiin tekemässä. Itse tosin pystyin onneksi luistamaan varsinaisen tapahtuman osalta, olinpa vain kasaamassa ja purkamassa. Meinasi vain tulla tuplabookkaus mulle sen kasauksen ajalle, kun Mode olisi tarvinnut roudareita purkamaan edellistä settiä samasta paikasta, eli Metroareenalta. :)

Niin, ja kurssillakin tuli taas käytyä. Tällä kertaa ihmeteltiin mikrofoneja ja kateltiin vähän eri laitekategorioiden kehitystä muutaman viime vuosikymmenen ajalta. Sennheiserin edustaja kävi vähän kertoilemassa kanssa ko. firmasta ja oli ihan mielenkiintoista tietoa kyllä. Lisäksi tehtiin pieni rumpumikkivertailu, josta ehkä jotain jossain vaiheessa. Tai sitten ei. Tulokset olivat paikoitellen odotettuja mutta ei ihan joka kohdassa. Lisäksi hinta ei todellakaan kerro tässä tapauksessa voittajaa...

Nyt kuitenkin vahaamaan tuota autoa, kun täällä porukoiden talon pihalla se onnistuu aikasta paljon paremmin kuin Hervannassa kerrostalon parkkipaikalla. :)

Palataan joskus ehkä asiaankin.

Ei kommentteja: