2009-10-13

2009-10-09, -10, -11, Vapaakirkon Nuortenpäivät, Pori

Kauheasti tuntuu tapahtuneen asioita taas viime aikoina, mutta ihan kaikesta ei nyt ehkä tännekään viitsi kirjoitella.

AV-messuillakin käytiin viime viikolla, ja siellä oli kyllä taas kaikkea kivaa. Soundatan järjestämä savuseminaari, jossa puhujana oli joku MDG:n kaveri, oli ihan pätevää asiaa. Tuolla kaverilla oli myös referenssit kunnossa, kun liittyi varsin läheisesti Cirque du Soleilin savustusryhmään. Lisäksi ainahan se on kiva käpistellä laitteita ja unelmoida niiden hankkimisen perään. :)

Pelicaseja ja merkkausteippejä tuli ihmeteltyä vähän lähemmin ja hankintalistalle menivät molemmat. Tai no, toisaalta, molemmat on siellä kyllä olleet jo pidemmän aikaa, mutta siis kuitenkin...

Viime viikonlopppu meni vapiksen nuortenpäivillä Porissa. Oli pitkästä aikaa siinä mielessä jännä keikka, että Ravoltek oli nimellisesti päävastuullinen tuossa, vaikkakin Jonzun kanssa se tehtiin, mutta mun kautta se oli tilattu. Joskus näinkin.

Sisään saliin päästiin 15.00 ja soundcheckit alkoi 18.00 aikataulun mukaan, joten kiirus meinasi tulla. Etenkin kun meillä oli kuitenkin täysi PA-kattaus monitoritiskiä myöten, takatrussi, johon 18 lamppua+molton, sekä tykki+screen. Ja ihan liian vähän miehiä. Onneksi paikallisia kavereita oli muutama tullut paikalle, niin helpotti vähän elämää. Mutta kyllä se perjantai-ilta silti meni vähän sinne päin kaikin puolin. Toisaalta, yleisö sitä tuskin taaskaan huomasi mitenkään.

Muuten oli varsin leppoisa viikonloppu, perjantai-aamun ja sunnuntai-illan välille tuli taas se perinteinen ~40h töitä, josta kyllä tälläkin kertaa merkittävä osa odottelua. Mutta sitähän se noilla keikoilla on. Majoituksessa päädyttiin erään paikallisen roudarin vanhempien kotiin nukkumaan, missä oli kyllä puolensa. Hanavesi ei ollut oikein käytettävää kohtalaisen vahvan kananmunan tuoksun takia (varsin rikkipitoista oli vesi), mutta ruokatarjoilut sitäkin riittävämmät. Ja ainahan se on mukavampaa päästä johonkin muualle kuin koulun lattialle nukkumaan.Äänisähkön tilanne kun kuorma oli varsin minimissä. Ylimmässä on kiinni yläpään vahvistimet (QSC PLX3402 yläkaapin alapäälle ja jostain nelikanavaisesta Lab.gruppenista kaksi kanavaa pilleille) sekä FOH-alue. Keskellä toinen sub-pääte (samainen QSC bridgattuna) sekä monitori-/lavasähköasiat (monitoreina 6kpl RCF 310A) ja alimmaisessa toinen sub-pääte (kuten edellä) sekä videotykki.

Toi QSC ei oikein riitä ei-bridgattuna noille JBL:n yläpäiden (SRX715) alaelementeille, pikkuisen jäi vajaaksi. Mutta, kun ei ollut muuta niin sitten ei ollut muuta.Samaiset lukemat kuormituksen aikana. Ihan huippuja tuohon ei osunut, mutta ei noi mittarit missään vaiheessa seurannan aikana menneet yli 4A:n. Eli jos ei kauhean nopeasti laukeavia sulakkeita ole, niin 16A yksivaiheella olisi pärjännyt tämänkin varsin hyvin. Ainakin teoriassa. :)Siinä tapahtuman tärkein otus aitiopaikalla. Tuntui Sissi-nalle nauttivan olostaan tuossa mikserin päällä. :)Tuollaisia puhujanpönttöjä sais olla muuallakin. Tuossa on nimittäin sen verrna paljon asennetta.Kun hätä on suurin jne... Jonzun efektiräkin virrantasaajan takana oleva lamppu on kytketty ihan normilla 3-pinnisellä xlr:llä, joten sen sijoittaminen muualle onnistuu varsin helposti.Ja kun nyt näihin telineisiin päästiin... Voi sen käyttämättömän sidefill-kaapin noinkin hyödyntää. Superclamppeja on harvoin liikaa, niitä kun kuluu yllättäviin paikkoihin.Olikohan tuo screen varmasti riittävän kokoinen saliin nähden? ;) Kuvasta näkyy huonosti, mutta toinen jalka jouduttiin sijoittamaan lavalle, kun muuten ei olisi mahtunut. Helpottaisi kummasti suunnittelua, jos salin mitat olisivat etukäteen tiedossa... Mutta, mahtui se onneksi pienellä säädöllä.Toinen jalka lavalla, ja toista jouduttiin nostamaan hieman, että saatiin screen suoraan. Käyähän se noinkin tietysti.Ja kyllä se kalusto loppujen lopuksi autoon saatiin pakattua. Tälläkin kertaa. Ja vielä olisi mahtunut monta casea mukaan...

Ei kommentteja: