2009-11-01

2009-10-17 ja -18, Muksumessut, Tampere

Oli aika mielenkiintoinen tilanne edessä. Kumpikaan meistä vedon aikana paikalla olevista ei ollut kasaamassa, eikä siis kasausryhmästä ketään ollut vedon aikana paikalla. Onhan se toki ihan normaalia, että tulet bändin/muun ryhmän miksaajana paikalle valmiiseen pöytään, mutta aina siinä on kuitenkin talon ukko (tai nykyään myös akka :) saatavilla. Hum, vai onko ihan hyväksyttävää sanoa ukko mutta ei akka? No, mistäs minä tiedän, eikä sillä niin väliä, kun en muutenkaan aina jaksa perustaa korrektista kielenkäytöstä...

Kyseessä oli siis viikonlopun mittainen lapsiperheille suunnattu messutapahtuma Pirkkahallissa. Järjestetiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, niin järjestäjillä oli mielenkiintoiset paikat, onneksi kävijöitä oli varsin mukavasti. Ilmeisesti ei siis jää ainoaksi kerraksi.

Meillä oli 8x10m kokoinen lava, etulinja korkealla ja takalinja vähän matalammalla. Telineillä tosin, että ei ripustettuna. Valoja "riittävästi" tuonne ja PA:na D&B T10-sarjaa (8kpl/puoli), ja subeina Q-subia (3/puoli). Ihan riitti kyllä tuonne, ja alapäätä oli jopa liikaa, vaikka sen riittävyyttä vähän pähkäiltiinkin. Ei sillä rokkia olisi vetänyt, mutta kun 85 dB (slow A) alkaa olla jo melkein kipurajoilla tuollaisessa lastentapahtumassa, niin riitti enemmän kuin hyvin. Oli muuten mielenkiintoista yrittää miksata kun taustameteliä melkein 70 dB (slow A) ja olisi pitänyt saada esitykset pysymään alle 80:ssä... Haasteita on onneksi hyvä olla, ettei elämästä tule liian tylsää. Ai niin, kyllä tuo T10 on kiva nippu, kuulostaa hämmästyttävän hyvältä suoranakin. Kyllä sillä vetää.

Meitä oli paikalla 2 henkilöä, joista minä hoidin äänimiksausta LS9:n kanssa, ja Hanna ajeli valoja sekä vastasi lavaroudauksesta. Kolmas kaveri olisi ollut kiva lisä, mutta kun ei sitä oltu tilattu niin sitten ei oltu.

Muuten viikonloppu sujui ilman suurempia ongelmia, mutta langattomien kanssa saatiin tapella turhan paljon. Kaikki toimi ilman sen suurempia ongelmia aina kun testailtiin. Ensimmäiset ongelmat alkoivat lauantaina, mutta onneksi vasta loppupäivästä. Siihen asti hyvin toiminut headset alkoi rutista juuri ennen kuin yhden esiintyjäporukan piti kavuta lavalle. Vaihdettiin mikki, joka osoittautui täysin mykäksi. Kokeiltiin eri mikkien ja lähettimien yhdistelmiä, ja lopulta luulimme löytäneemme 2 kpl toimivia yhdistelmiä.

Mutta heti kun esiintyjä astui lavalle, rutina jatkui. Onneksi langattomia käsimikkejä oli saatavissa, niin Hanna kiikutti sellaisen esiintyjälle. Päätimme illalla hakea pari uutta mikkiä varastolta. Sunnuntaina sitten mikit vaihdettiin ja testattiin, kaikki toimi ilman ongelmia. Ensimmäinen esiintyjä kapuaa lavalle ja käsimikkiä jouduttiin taas roudaamaan sinne. Siinä vaiheessa meinasi jo epätoivo iskeä. Onneksi syyllinen lopulta löytyi. Oli lähettimen mikkiliitin ruvennut heilumaan puuttuvan kiristysmutterin takia. Testeissä oli aina pidetty kiinni mikin liittimestä, ja heiluteltu kaapelia, eikä kokeiltu heilutella koko liitintä.... No, jälkiviisas on tietysti helppo olla, mutta elämä jatkuu. Onneksi. :)

Purku sujui jouhevasti, vaikka meinasi olla auto-ongelma. Tällä kertaa tosin niin päin, että autoja meinasi olla enemmän kuin kuskeja. Jokainen siis ajeli pyhässä yksinäisyydessä varastolle, ja autot saatiin myös purettua varsin ripeästi. Työaikaa tapahtumaan tuli uhrattua lauantaina 8-17.30 ja sunnuntaina 8-21. Mikäs siinä, kun rahaakin tuli.

Ai niin, esiintyjinä olivat: Aarne Alligaattori, Kana, Katti Matikainen, Maltti ja Valtti, Mimi & Kuku, Pulputinpannu. Näistä ehdottomasti paras oli tuo Aarne Allitiili (vai Krokokaattori?). Valitettavasti 'Esiintynyt Pikku Kakkosessa' ei näytä yleisellä tasolla takaavan laadukasta ohjelmaa tai edes kovin huipputasoisia muusikoita... Mutta, ehkä se nyt olisi pitäny jo arvata ennakolta.



Ripustukset on aina hyvä ylimitoittaa. Kuvasta näkyy hieman huonosti, mutta tällä kertaa safety-vaijerin olisi voinut jopa olettaa kestävän. Kaiutinnipun paino ~120 kilon tienoilla, ja vaijerin kestävyydeksi arvioitiin 10 tonnia. Sakkelit olisivat tuossa tapauksessa hajonneet kauan ennen kuin vaijeri. Nuo olivat siis sattuneet olemaan ainoat saatavilla oleva safety-vaijerit, ja päätettiin sitten jättää kaiuttimien mukaan, niin eipä ainakaan kenelläkään tulisi olemaan mitään sanottavaa... :)

Ei kommentteja: