2008-05-13

2008-05-10, Wake Up, Tampere

Noin, nyt on tämä kevät sitten saatu pakettiin noiden televisiointien osalta. Syksyksi on muutoksia tiedossa, mutta niistä on varsin paha sanoa yhtään mitään kun ei niistä tiedä vielä kukaan yhtään mitään. :) Henkilöstö meillä ainakin vähän vaihtuu, mutta toivotaan, että pahoista epäilyistä huolimatta ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Mutta, niistä sitten myöhemmin lisää. Siis lähempänä syksyä tarkoitan.

Ihan leppoisa kerta oli, mitä nyt muutamia stressaavia tekijöitä oli ilmassa. Ensinnäkin, käytiin jo perjantaina aamulla Tuomon kanssa laittamassa kamerat kuntoon, koska piti ehtiä vielä hakea meidän koira Hervannasta ja rynnätä takaisin keskustaan junan kyytiin. Tämä meni onneksi varsin kivuttomasti, ja ehdin kotonakin olla vielä pari tuntia tuossa välillä. Junalla sitten matkustettiin Haapamäelle, mistä parempi puolisko nappasi kyytiin. On nimittäin tuo puolisko opiskellut Keuruulla tämän kevään, ja oli heidän koulunsa päättäjäiset perjantaina illalla.

Alunperin oli tarkoitus, että olisin ollut lauantaina vasta joskus iltapäivällä takaisin Tampereella, ja olinkin jo ehtinyt järjestää muutaman kaverin hoitamaan ne pakolliset hommat noiden kuvausten osalta, mitkä pitää tehdä siinä heti puolen päivän jälkeen. Aikataulu kuitenkin muuttui sen verran, että hyvin ehti tuonne ajoissa, vaikka käytiin tyhjentämässä autokin kotona. Parempi niin. :)

Toinen murheenkryyni oli se, että tuotannon virallinen tallennusläppäri oli muilla mailla vierahilla meidän editoijamme mukana. Oli meillä kyllä se normaalisti backuppina käytettävä kamera tuolla, mutta kyllä sitä mielellään ottaa kahdelle nauhalle tavaran. Ihan vain varmuuden vuoksi. Markus toi sitten läppärin mukanaan, mutta kun meidän tuotantojärjestelmä toimii Macin päällä, niin PC ei oikein istunut tuohon. Ulkoiset kovalevyt Macciformaatissa yms, ja editointi tapahtuu Final Cut Prolla, joka syö movia. Päätettiin kuitenkin ottaa läppärille tavara varmuuden vuoksi talteen, kun löydettiin softa noiden ulkoisten levyjen käpistelyyn, ja ottaa se varsinainen editoijalle lähetettävä materiaali noille nauhoille talteen.

Muuten meni kyllä päivä vähän jopa liian leppoisasti, mutta joskus toki kiva niinkin. Kuvausten alkaessa huomattiin kyllä, että kameroiden kuvat eivät olleet tarpeeksi samanlaiset, ja niitä joutui lennossa vähän säätämään. Ne kyllä oli säädetty varsin mallikelpoisiksi perjantaina, mutta kun valaistus oli silloin erilainen yms, niin... No, saatiin me kuvattua kuitenkin.

Ai niin, illan ehkä koomisin kommentti tuli ohjaajalta kuvamiksaajalle erään ohjausmokan jälkeen: "Älä aina tee niin kuin minä sanon!" ;) Niille, jotka eivät asiasta mitään tiedä, niin ohjaaja siis kertoo milloin leikataan mihinkin kameraan ja millä tavalla, ja kuvamiksaaja sitten toteuttaa sen. Eli käytännössä toimii vain "aivottomana" nappulanpainajana.

Näin tällä kertaa. Kuviakin tulee taas jossain vaiheessa, kunhan aikaa on. Kouluhommat vähän painaneet päälle tässä viime aikoina. Huomenna onneksi on kevään viimeinen tentti, niin eiköhän se sitten vähän helpota.

Ps. Käytiin melomassa tuossa vapun jälkeen. Kivaa oli ja nähtiin joutsenen pesä, jossa seitsemän munaa. Elämyshän tuo on tällaiselle ei niin hirveästi luonnossa liikkuneelle eläjälle. :)

Ei kommentteja: