2008-05-22

Antennin mittailua

Joskus nettikeskusteluista aiheutuu mielenkiintoisia seurauksia. Eräs tällaisista oli SynAudConin maililistalla esiin noussut ihmettely Sennheiserin A5000CP-antennin spekseistä. Epäilin noiden olevan varsin suuresti markkinointitiimin siivoamia. Paikalla sattui olemaan Sennheiserin edustaja ja lopulta homma päättyi niin, että tällä hetkellä kotona majailee 2 tuollaista antennia, ja olen niiden toimintaa vähän testaillut tässä viime päivinä. Ihan on kyllä mielenkiintoinen viritelmä ja TTY:n radioamatöörikerholla tuo nimettiinkin jo 'Bling-antenniksi'. ;)

Tässä vaiheessa täytyy todeta, että tähän astiset mittaustulokset vahvistavat epäilyäni markkinointipuolen suorittamasta siivousurakasta noidenkin speksien kohdalla. Sinällään kyllä sääli tuo. Mutta, täytyy nyt vielä katsoa, josko saisi hieman tarkennettua noita mittauksia. Mutta siitä lisää tarkemmin sitten myöhemmin.

Niin, kyllä tämäkin kuuluu tavallaan kouluttautumisen alle, koska opiskelen pääaineena suurtaajuustekniikkaa ja erityisesti antennit kiinnostavat. Se oli yksi syy, miksi tämä projekti lopulta toteutui.

Ei kommentteja: