2008-08-24

2008-08-14, Nokia Missio, Lappeenranta

Onpas sitä taas vierähtänyt aikaa. Ja muutama keikkakin on tässä välissä ollut, mutta kun tahtoo olla vähän muutakin tekemistä kuin päivitellä jotain ihmeen blogia... ;) Mutta joo, ennen Lappeenrannan keikkaa oltiin Haikan lavalla keikalla. Taisin siitä kirjoitella tuolla vanhassa blogissani joskus vuosi sitten. Aika samanlainen meininki oli nytkin. Ihan hirveä paikka sähköiselle musiikille, mutta väkeä oli onneksi kuitenkin jonkin verran. Niin, ja tällä kertaa bändi soitti jotenkin hiljempaa kuin viimeksi.

Tämän jälkeen oli pieni setti Vanhan Kirjastotalon puistossa. Pari räppibändiä yms. Se meni varsin näppärästi, vaikkakin Teatterikesä oli tuplabuukannut itsensä samalle lavalle. Tosin, vika ei ollut heidän, vaan kulttuuritoimen. Mutta, saivat toisen settinsä vedettyä siinä kun me vähän siirrettiin pystytyksen alkua.

Mutta, sitten kohti lappeen Ranta:a. Matkalla tuli vastaan erittäin monta poliisiautoa, ja epäilimme jotain kokoontumisajoja siellä päin Suomea tai jotain. Eipä noita muuten juuri tien päällä näe 2-3 auton letkoissa noin usein. Onneksi autossa oli kuitenkin vakionopeudensäädin ja meillä navigaattori mukana, niin ei sitten tarvinnut pelätä nopeuden heittelevän liikaa. :) Muutenkin tuollainen "automaattilaatikolla" varustettu Sprintteri on varsin mukava ajettava. Virallisesti tuo taitaa kai olla 'tiptronic' tms, eli siis siinä on automaattipuolikin, mutta halutessa voi itse käyttää vaihteita +/- -tyyliin. Ja ilmeisesti tuo siis on "normaali" manuaalilaatikko, mutta siellä on joku robottivaihtaja tms. Ei, en tiedä. Enkä oikeastaan tällä hetkellä haluakaan tietää. :) Mulle riittää näin roudarina se, että ko. viritys toimii. Tosin, lopetti toiminnan paluumatkalla ajon aikana. Jonzun mukaan sama ilmiö tuli vastaan toisessakin Sprinterissä, joten tuskin tuo laatikko täysin rikki on, ellei sitten ole tyyppivika. Vaihteet siis lakkasivat ihan yhtäkkiä reagoimasta, eikä vakionopeudensäädinkään toiminut, mutta eteenpäin kyllä pääsi. Kun vauhti oli tippunut tarpeeksi alas, vaihteisto heräsi taas henkiin ja vakkari käynnistettyämme auton uudestaan.

Muuten oli varsin leppoisa keikka. Mutta mitä nyt sali oli aika kaamea. Okei, pahempiakin on tullut vastaan, mutta eipä tuollainen akustiselle puheelle tarkoitettu auditorio kovin hyvä yleensä ole sähköisen musiikin tapauksessa. Niin, kyseessä siis oli Lappeenrannan teknillisen ylipiston Skinnarila-sali, josta sikäläinen henkilökunta totesi "Ei tämä ihan huono taida olla kun tuo yksi kuoro täällä jopa nauhoitti levyä." *huokaus* No, eihän sitä Matti tai Maija Meikäläisen voikaan olettaa ymmärtävän akustiikan ja akustiikan eroa. Mutta silti. Kaareva tasainen ja koko salin korkuinen kiviseinä lavan takana ei ole niitä viksuimpia ideoita sähköisen musiikin yhteydessä.

Oli kyllä mukava taas tehdä hommia Savonlinnan musiikki-ihmisten kanssa. Olivat siis tuolla hoitamassa musiikkipuolta. Eivät hötkyile turhia, ja osaavat jopa roudata. Niin, ja haluavat myös tehdä sitä. Meinasin melkein hämmästyä nähdessäni tämän. Yleensä emme anna apukäsien koskea kaapeleihin, koska 99% kerroista siitä ei tule mitään. Tällä kertaa jouduin kuitenkin pyörtämään jo huulilla väreilleen 'Me voidaan kyllä kerätä nuo kaapelit'-kommenttini ja toteamaan sen sijaan 'Meillä sitten teipataan nuo piuhat lopuksi ja teippiä löytyy tuolta.' Tällaisia laulajia ja soittajia lisää!

Päivä oli jälleen kerran varsin pitkä. Liikkeelle lähdettiin kotoa 0915 ja takaisin kotona olin siinä 0340. Jotenkin tuntuu hassulta tehdä tuollainen pistokeikka noinkin kauas, mutta kai se sitten on tilaajankin mielestä sen arvoista. Kuka tietää?

Tässä kuitenkin vielä pari kuvaa. Pahoittelen huonoa laatua, mutta kun oli mukana ainoastaan tuo kännykkä, eikä nyt ole mahdollista edes editoida noita mitenkään kovin kummasti.Mikserin sijainti oli hieman epäoptimaalinen. Mutta minkäs teet. Olisi sittenkin pitänyt ottaa se Mixwizardi mukaan... Tosin, nyt saatiin jokaiselle laulajalle oma mikki yms muuta kivaa.
The Ultimate True Power! Varo! Tai jotain... Ai miten niin meinasi olla tylsää aina välillä?Ja tässä vielä pieni pähkinä purtavaksi. Mitä kummaa huomaat tuossa kaapelissa? Itse ainakaan en jaksa keksiä kovin montaa käyttötarkoitusta tuollaiselle...

Ei kommentteja: