2008-08-24

2008-08-23, WakeUp, Tampere

Kauden ensimmäiset kuvaukset ohi, ja loppujen lopuksi ihan onnellisesti jopa. Huomasi kyllä kaikesta, että takana on yli kolmen kuukauden tauko. Sen verran haki toiminta taas muotojaan, jopa tuottajan ja ohjaajan osalta.

Pari kertaa kasauksen aikana meinasi paniikki iskeä, kun tuli muutama kriittiseltä vaikuttava ongelma. Meillä oli varakameran varakamera käytössä yhtenä kamerana, ja siinä oli jäänyt kuvasuhteeksi 16:9. Ja kun kaluston toimittajaa ei saatu heti kiinni, niin alkoi ahristaa. Meillä siis tehdään ohjelmaa ainakin vielä tämän syksyn ihan mukavan perinteisellä 4:3 kuvasuhteella.

Enemmän harmaita hiuksia meinasi aiheuttaa tallennusläppärin kieltäytyminen yhteistyöstä. Loppujen lopuksi sekin vika saatiin korjattua, mutta operaatio vaati Final Cutin asentamisen uudestaan. Kyllähän siinä muutama tunti menikin.

Oli ihan mukava huomata, että meidän käytössä ei juurikaan ole kuvan kannalta väliä, siirretäänkö signaali analogisesti vai digitaalisesti tuon sata metriä, mitä pisimmät vedot ovat. Tuo varakamera siis siirti tavaran SDI:tä pitkin, kun taas normaali kalustomme käyttää ihan analogista versiota. Tokihan niissä eroja on, mutta kun tuon analogisen linkin takana oleva kamera säädetään kuntoon, niin varsin lähelle sillä päästään. Kyllä kunnon tuotantokalustolla on niin paljon mukavampi tehdä töitä, kun säätömahdollisuuksi on hieman enemmän kuin kotikalustossa. :)

On myös ollut mukava seurata valomiesten kehittymistä TV-tuotannossa. Ensimmäiset ohjelmat olivat ihan kauheita valaistuksen osalta, mutta tälläkin kerralla tuli monta kertaa mieleen "Wau, kylläpäs tää taas näyttää hyvältä. Eikä kovin helpolla voi nähdä, kuinka pienellä kalustolla se on toteutettu." Kiitokset teille valotiimi!

Ei meidän muukaan ryhmä kyllä ihan tumpelo ole. Pakko myöntää, vaikka itseä tietysti koskaan saisi kehua, että kyllä me varsin asiallista jälkeä saadaan. Ottaen huomioon, että täysin talkoilla tuota tehdään. Tuli tässä kuultua eräänä päivänä kommenttia "Wau, tuohon on ihan kuin Idolsista!", kun näytin eräälle tutulle pätkän viime vuoden eräästä jaksosta. Kai se sitten on suuri kunnia tulla verratuksi Idolsiin, en minä tiedä. :)

Kiitokset siis kaikille tähän astisesta ja jatketaan samaa vanhaa hyvää rataa eteenpäin tämänkin kauden ajan!

Joskus tullut mieleen, että täytyisi nauhoittaa tarkkaamon elämää kuvauksen ajalta ja laittaa se eteenpäin. Kun ohjaaja karjuu kuvamiksaajalle "Ei ei ei! Älä tee niin kuin minä sanon!", on muilla hymy yleensä herkässä. Tässä tapauksessa ohjaaja oli siis antanu väärän komennon, ja kuvamiksaaja oli sitten tämän johdosta leikannut eri kameran kuvaan kuin ohjaaja oli ajatellut. Ajatuksenlukijaksiko sitä pitäisi ruveta? :)

Muutenkin nuo tarkkaamon kommentit kontekstistaan irroitettuina ovat aika mielenkiintoisia: "Pääsetkö menemään siitä rumpujen läpi solistiin?" tai "Mene sisään siihen basistiin."

Tähän loppuun vielä perinteiset kuvat.



Pitihän se nyt keihäsfinaali saada katsottua. ;) Ruutuna tuollainen suuren suuri Nokian N95:n näyttö, tuossa läppärin vieressä. Ja tuottajamme Veerakin uskaltautui välillä seuraamaan tilannetta.



Pengoin tuossa vähän arkistojen kätköjä, ja tuollainen sieltä löytyi. Videomikseri on kiva kaveri. Ja meillähän ei koskaan ole tylsää niinä hetkinä kun salin tapahtumia ei oteta talteen ohjelmaa varten........ Kasvot siis Peetun, joka on eräs valomiehistämme. Loppuruumis Mr. X:n. Arvauksia saa toki esittää. ;)

Nyt tutimaan, että jaksaa aamulla herätä taas töihin. Urgh.

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Ai mitä, oliko tuottajankin toiminnassa havaittavissa vai jotain hakemista, häh? Miten niin???

Meikäläisen kasvoja ei onneksi tuosta kuvasta kauheesti tunnista, mutta Peetu saattaa olla imarreltu... :)