2009-05-15

2009-05-12, Kouluttautaumista ja roudausta, Tampere

Saarisen Reiska kävi pitämässä Smaart-koulutusta Moden ääni-ihmisille. Ihan hyvä se on noita asioita kertailla kyllä useamminkin, ja jouduinpa jopa "apuopettajaksi" loppuvaiheen mittausosuudessa. Mikäs siinä, vielä kun itsekin luottaisi omaan osaamiseen noin paljon. ;)

Päivän aikana opittuja asioita olivat 'Smaart ei ole peli' ja 'Traktori on pahasta'. Että näin.

Tuon koulutuksen jälkeen olikin sitten aika siirtyä Pirkkahallin suuntaan, ohjelmassa ripustusten tekoa. ShowDancen SM-kisat olivat tulossa, ja ennen tanssiparketin kasaamista piti trussit saada ylös. Vielä kun olisi jo suunnitteluvaiheessa tiedetty parketin koko ja sijainti niin olisi ollut hyvä. Niin, ja sekin olisi auttanut, että olisi ollut vain yhdenlaista trussia käytössä. 4x14 m trussit jouduttiin muuttamaan 2x14 ja 1x20 m muotoon ripustusten ja alueen koon takia. Se taas hiukan hankaloitti muuta ripustamista, koska noita lyhyempiä trusseja ei enää saanutkaan symmetrisesti lavan päälle.

Onneksi alkuvalmisteluja olivat olleet tekemässä nohevat roudarit, eivätkä vain satunnaiset apukädet, joten pois pääsi inhimilliseen aikaan. Päivän aikana myös totesin jättäväni kevään viimeisen kurssin pois ohjelmasta, koska keikkojen takia 66% luennoista oli jäämässä väliin ja tentti tuli luentomuistiinpanojen pohjalta. Onneksi ei ollut pakollinen, vaikka olisikin ollut mielenkiintoinen. Kaikkeen ei vain voi revetä.

Päivän aikana tuli myös kuultua "Niin, sulla on se keikka. Sinne tulee vähän sellasia kaiuttimia, ständejä ja mikkejä. Eikös tämä riitä spekseiksi?" ;) Onneksi en itse ollut menossa tuonne, mutta meillä oli puolestaan jämäkeikka kun kaikki kalusto oli Jossain Muualla(tm).

Jos tässä vaiheessa vielä ihmettelet tuota traktoriviittausta, niin se on ihan sama minkälainen mittakioski on käytössä ja kuinka pätevä kaveri on sen takana, lavan lähellä pörräävä traktori pilaa mittaukset. Ja oman kokemuksen mukaan myös taivaalla kaartelevat hornetit ovat haitallisia. :)

Ei kommentteja: