2009-07-24

Jotain sekalaista, mökkiremppaa yms

Kyllä se nyt näyttää siltä minunkin kohdallani, että kesällä ei kauheasti vapaata näe. Viime viikonloppunakin kun periaatteessa oli vapaa viikonloppu, niin vietettiin kolme päivää mökillä vinttiä remppaamassa. Eihän siinä, ihan kiva oli saada sekin projekti etenemään.

Kyseessä on siis tuollainen joskus arviolta 1936 tienoilla rakennettu mökki, jonka vintti levytettiin sisäpuolelta. Seinät ja katto tällä erää, lattian aika on sitten joskus myöhemmin. Ehkä. Ei mitään kovin kummallista tehty, normilastulevyä ja valkoista maalia pintaan. Sinällään helppo juttu, mutta kun tuollanen rakennus nyt ei lähtökohtaisestikaan ole sieltä suorimmasta päästä... :) Jokainen levy piti toki tehdä mittatitilauksena just omaan paikkaansa, ja varsin usein ei riittänyt edes pätkäisy ja kavennus, vaan joutui vähän vetämään joko lovea johonkin tai muuten vaan vinoon jonkun sivun.

Materiaaliosastolle täytyy kyllä antaa tunnustusta tämän projektin osalta. Monen vaiheen jälkeen (Saana-Maarit mittasi, minä laskin ja isäni pähkäili) päädyttiin ostamaan 13 kpl 1,2x2,6m levyä, ja korkkaamatta tuosta ~34m levymäärästä jäi reilun 60cm mittainen pätkä, eli kovin paljoa ei ollut edes mokaamisvaraa... Varsin hyvä saavutus siis! Tokihan pientä silppua jäi jonkin verran, mutta sitä ei lasketa, etenkään tuollaisissa ei-niin-kovin-suorissa tiloissa. :)

Nyt on myös käyty hieman kokeilemassa peruuttelua tuota C1E-inssiä varten. Ei se toki ihan helppo temppu ole tuolla yhdistelmällä, mutta on siitä muutkin selvinneet. Jos vielä vähän kävisi pyörittelemässä ihan henkilöautolla+kärryllä, niin saisi selkäytimeen miten sitä rattia pitää kääntää milloinkin.

Tänä viikonloppuna olisi Räikkärock + siihen liittyvät muut jutut Ylöjärvellä, ja ensi viikolla sitten Nuorten Kesään Ryttylään. Olisi vain sukulaisia pitänyt mennä katsomaan tuona Ryttylä-viikonloppuna, mutta päätin kuitenkin yrittää saada jalkaani taas uuden firman oven väliin, ja mennä tuonne töihin. Ehtiihän sitä sukua nähdä muutenkin... :) Eilen tuli myös kyselyä DBTL:n suuntaan, mutta kun olin jo luvannut mennä Ryttylään, niin minkäs teet.

Täytyy vain toivoa, että viikonloppuna ei sataisi pahasti. Nyt vielä näyttää aika pahalta, mutta eikös suomalaiseen festarikulttuurin kuulukin kunnon sade ja viima?

Ei kommentteja: