2009-07-08

Tammerkosken sillalla, jälkitunnelmia

Muutama päivä on nyt ehtinyt kulua tuosta tapahtumasta, ja vähitellen alkaa olla jo taas takaisin normaalissa elämässä. No joo, kyllä maanantainakin oli jo aika hyvä meininki, vähän vielä oli jumi päällä. Yleensä se ottaa mull pari edes sinne päin normaalia yötä, että alkaa palautua. Sunnuntaina menin tosiaan nukkumaan siinä kasin jälkeen aamulla ja heräilin joskus 14 tienoilla. Ja sunnuntaina illalla tuli tehtyä joku 10 km lenkki. Kyllä sen huomasi jaloissa, että oli tullut muutama viikko skipattua kaikki varsinainen liikunta.

Kasailen nyt tähän jotain epämääräisiä hajatuksia tuon tapahtuman tiimoilta. Ja myös kaikkea yleistä sälää, mitä tulee mieleen. Toivottavasti ei tule liian epäjärjestyksessä, vaikka järjestyshän se sekin on... Varoitan kuitenkin, että pituutta saattaa olla vähän liikaa tekstillä.

Oli tosiaan varsin epäpehmeä laskeutuminen (vaikka meillä pehmeää talous- ja vessapaperia olikin a) yllin b) kyllin, erään firman mainoskampanja näet) festarikulttuuriin. Mutta toisaalta, kun otetaan luulot pois heti alkuunsa niin selviää helpommalla jatkossa. :) Toisaalta, vaikka tää kattaus kestikin pitkään, niin varsin leppoisaa meillä oli silti. Ainoastaan kaksi bändiä illassa (päivällä muuta ohjelmaa), kasaus/soundcheckit tehtiin ennakkoon ja bändien välillä puoli tuntia vaihtoaikaa. Puolensa siis kaikessa. Mutta, jos olisi ollut tiukempi aikataulu, niin olisi kyllä tarvinnut pari osaavaa käsiparia lisää.

Tuolla oli onneksi hyvä porukka niin tekniikan kuin muunkin organisaation osalta. Niinhän se kyllä yleensäkin taitaa olla, että ihmisten takia tätä tehdään. Omanlaisensa huumori sitä kyllä muotoutuu alalla oleville, mutta sama taitaa käydä melkein millä tahansa alalla.

Jos joku lukija ei ole päässyt näkemään mitään isompia festareita, niin laitetaanpa nyt tähän pikainen sepustus esimerkkipäivän kulusta.

11.00 Tekniikka saapuu, ensimmäiset päiväesiintyjät saapuvat, souncheck+harjoituksia
13.00 Ensimmäinen päiväohjelma
14.30 Toisen päiväohjelman check
15.00 Toinen päiväohjelma
16.00 Päiväohjelma loppuu, illan pääartistin tekniikka saapuu. Roudaus+"soundcheck"
17.30 Illan lämppärin tekniikka saapuu, roudaus+soundcheck, pääartistin kalusto pääosin jää paikalleen
19.00 Ovet avataan, checkit tehty, tekniikka syömään maittavaa mäktonalts-ruokaa
20.00 Lämppäribändin artistit saapuvat
21.00 Lämppäribändin veto, pääesiintyjän artistit saapuvat
22.00 Lämppäri lopettaa, lämppärin kalusto lavalta ja pääesiintyjän kalusto takaisin paikalleen
22.30 Pääesiintyjä
23.50 Pääesiintyjä lopettaa, trubaduuri lavalle, pääartistin kaluston roudaus lavalta, lavan siivoilua
00.40 Trubaduuri lopettaa, taustamusiikki soimaan, siivoilua ja kaluston yökuntoon laittoa
01.30 Kotiin, kunhan kaikki yökunnossa

Ja seuraavana päivänä sama uudestaan. Ja sitten uudestaan. Ja taas uudestaan. :)

Kaluston yökuntoon laitto tarkoitti käytännössä seuraavaa: siivottiin lava, monitorikulmat käännettiin pystyyn päätynsä varaan (ettei vesi valu sisään torveen jos teltta vuotaisi), mikserit yms. sammutettiin, PA-prossusta lähdöt mutelle, päätteistä gainit nollaan. Lisäksi mikserien päälle heitettiin pressut. Ja vaikka se välillä turhauttikin, niin jokaisessa välissä mikkiständit pääosin laatikkoonsa, ja samoin piuhat teipattuina laatikkoon. Onhan siinä tavallaan paljonkin turhaa työtä, mutta pysyy paikat paljon siistimpänä, ja tavarat on kuitenkin nopeampi ottaa sitten käyttöön kun ovat siististi omilla paikoillaan.

Ai niin, kolmelta bändiltä tuli "Suomen Suurin Keikkabussi"(tm), joku tuossa nyt kyllä hämää, kun olivat tosiaan eri busseja kaiken lisäksi... ;)

Tämä teksti päivittynee vielä, ehkä kenties. Lisäksi kannattaa käydä katsomassa noi juhannuskonferenssitekstit, tai ainakin viimeisin niistä. Laitoin sinne tuossa muutama päivä sitten loputkin kuvat.Käyhän se päätteiden tuuletus noinkin, eikös? Oli siis ainakin toisesta noista vaaleista Australian Monitorin päätteistä molemmat flektit rikki, niin laitettiin sitten ulkoinen tuuletin. Hyvin tuntui toimivan ainakin näiden kisojen ajan.Jo perinteeksi muodostunut ilta-aurinko taustakankaassa.Ilmeisesti valomies yritti hieman aukoa päätään kun jossain vaiheessa epähuomiossa "mikitin" yhden liikkuvista siirtäessäni mikin sivuun... :)Pitäähän se nyt hyvänen aika tehdä työpisteestä kotoisa. Vesa raahasi vielä matonkin tuohon mikserin eteen, niin sai olla ihan sukkasillaan.FOH-aitaus Semmareiden aikaan. Uusi ja vanha rinnakkain Digidesign Profile vs. Soundcraft Series 5.Onneksi ei mun tarttenu olla tuosta vastuussa... Semmareiden langatonräkki, kanavia 24. Lisäksi oli vielä yksi langaton IEM-kanava käytössä.Tällaistakin nähtiin. Semmarit vauhdissa.Ei kovin usein tule karvaista rumpua vastaan, hieno oli kyllä. Semmarit taas vauhdissa.Jatketaan hienojen soitinten linjalla. Sweet Jeena and Her Sweetheartsin basisti. Soittivat sellaista rockabilly-country-jazz -sekoitusta, ja toki artistit pukeutuneet tyylin mukaan ja soittimet myös tilanteeseen sopivat versiot. Arvostan kovasti tuollaista!Lisää hienoja soittimia. Veikkaisin Maija Vilkkumaan rumpalia käyttäjäksi, mutta ihan varma en ole. Kovin usein ei tule vastaan läpinäkyvästä muovista tehtyjä rumpuja...En muista oliko lähetys- vai vastaanottokäytössä tuo antenni, mutta ihan metka kuitenkin. Bändistä ei myöskään mielikuvaa.Ja tässä vielä taidonnäyte Ismo Alanko Teholla -poppoolta. Eli se duo, jonka takia lavalta tuli 25 kanavaa ja monitoreja oli 7 kulmaa + yhdet IEMit...Viimeisenä vielä kuva yhdestä Suomen suurimmasta keikkabussista. Oli kyllä varsin asiallinen, takalaitanostimet ja kaikki. Ei paha.

Raiserien pyörittelyä Ja lopuksi video, jossa suunnitellaan festarien pahinta raiserihärdelliä. Se Ismo Alanko Teholla-duon perkussiokioski vaati nimittäin hieman säätöä. Loppujen lopuksi sille ei riittänyt videolla mainittu 3x2 m kokoinen raiseri, vaan siitä tehtiin 3x2 + 1x2, jossa tuo 1x2 oli laitettu toiselle pitkälle sivulle. Eli käytännössä raiseri oli 3x3, josta puuttui yhdestä nurkasta 1x1 pala. Selkeää, eikös?-) Mutta tuostakin pyörittelystä selvittiin ajoissa, ja perkussiotkin saatiin jopa purettua vaihdon aikana, mitä ei aluksi pidetty mahdollisena.

Ei kommentteja: