2008-01-29

2008-01-26, Wake Up, Tampere

Hyvin nukutun (????) yön jälkeen olikin vuorossa taas Wake UPin kuvaukset, ja minä vuorostani vastaisin käyttiksen hommista, Sampsa ainoastaan olisi kasaamassa kalustoa. Niin, videokalustohan oli ollut Helsingissä mukana, joten tarkkaamon päässä oli aika paljon kytkettävää. Vaikka Sampsa perjantaina naureskelikin, että 'Joo, tehdään kolmen kameran tuotantoa, eli mukana on kolme kameraa eikä muuta, eikös?' niin kyllä sitä kalustoa silti tarvitaan. Ja välillä tuntuu, että kytkennät menevät monimutkaisuudessaan jopa äänikaluston ohi. Mutta tietysti, se nyt vain voi johtua ihan siitä, että ei ole vielä hirveästi kokemusta tuosta puolesta. :)

Kyllä me jälleen noin parissa tunnissa saatiin suurin osa hommista tehtyä. Valmiiksi asti oltaisiin saatu hommat, jos vain ongelmia ei olisi ilmennyt. Siellä oli nimittäin muutettu hieman kytkentöjä kaluston muuttumisen takia, eikä taas ollut ihan tarkkaa kuvaa siitä, että mitenkäs ne pitikään kytkeä. Mutta siitäkin selvittiin. Tosin, retti[1] jäi kytkemättä, ja se sitten purkkaviritettiin lennossa parin ekan biisin aikana paikalleen.

[1] Retti = RET, eli siis paluukuva kameraihmisille. Kun oikeasti aletaan jotain tehdä, niin kuvaajan pitää nähdä halutessaan minkälaista kuvaa otetaan nauhalle, jotta osaa sitten paremmin varautua seuraavaan omaan vuoroonsa.

Kokeiltiin myös uutta tapaa säätää valkotasapaino kohdalleen. Aiemmin oltiin tehty se kuvaamalla valkoista paperia riittävässä valossa, mutta nyt kokeiltiin sellaista BBC:n kontrastitaulua, tms. mikä nyt ikinä onkaan virallinen termi. Sen avulla säädöt voitaisiin tehdä pitämällä kameran aukko samassa kohdassa (meillä täysin auki) koko säädön ajan, ja muutenkin vaikutti paljon nopeammalta ja helpommalta tavalta toteuttaa asia.[2] Jostain syystä en kuitenkaan ollut tyytyväinen tuloksiin, joko meillä ei ollut tarpeeksi valoa, tai sitten allekirjoittanut ei vain osannut tuota tekniikkaa vielä riittävän hyvin. Kahteen otteeseen tuon tein, ja kummallakin kerralla kuvat jäivät ihan hassun värisiksi. Sitten silmämääräisesti tuli korjailtua niitä aikasta paljon, ja ilmeisesti eräs pätevistä kameramiehistämmekin tuota harrasti vielä lisäksi.

[2] On aika hankala puhua asioista, kun ei tiedä niiden oikeita termejä. Äänihommia on tullut tehtyä sen verran pitkään, että niissä ei enää tuota mitään ongelmia nuo termit, mutta videopuoli on vielä täysin hakusassa. Pahoitteluni siitä, ja toivottavasti nyt kukaan lukijoista ei menetä hermojaan sen takia. :) Saa toki korjata ilmaisuani/termistöäni, jos siltä tuntuu.

Mutta, tavaraa tuli hyvin talteen, ja kaikki sujui tuota kuvan väriongelmaa ja rettisäätöä lukuunottamatta ilman sen suurempia härdellejä. Ja niinhän se on, että yhtään jaksoa ei ole vielä ilman ongelmia saatu kuvattua, ja olikohan 21. jakso nyt vuorossa, joten... Meinasi vain väsyttää koko päivän, ilmeisesti se 5h unta ei kuitenkaan ollut ihan riittävästi... Kaiken kaikkiaan ihan kivat päivät taas vaihteeksi. Pe oli tosiaan sen 08-02 ja tää lauantaikin 08.30-23.

Ai niin, kyllä vähän hymyilytti kun joutui taas harrastamaan hieman logistiikkaa. Perjantaina pakattiin Jonzun varastolla pari tiettyä piuhacasea mukaan (toki aika paljon muutakin...), vaikka vain toista tarvittiin Helsingissä. Helsingissä ne sitten heitettiin Sampsan kyytiin, joka toimitti ne saalemille lauantaiaamuksi. Wake Upin jälkeen sain kaverilta kyydin Hervantaan ja siirsin laatikot hänen autostaan oman autoni tavaratilaan. Sunnuntaina sitten ajoin Metroareenalle, jossa pudotin laatikot Jonzun autoon, josta ne jollain aikataululla siirtyivät sitten varastolle. Toisaalta, eipä tämä nyt ollut edes pahimmasta päästä, mutta joskus tosiaan joutuu harrastamaan tällaistakin. Tuli vain viikonloppuna mieleen, että pitäisiköhän hakea logistiikka-alalle töihin, kun kokemusta siitäkin puolesta on varsin paljon. ;)

Mutta. Nyt taas eteenpäin, ja voisi ehkä paneutua hieman tenttimateriaaliinkin. Huomenna aiheena Kansantalous, ja perjantaina 'Sähkömagnetiikka ja tietoliikennetekniikka'. Urgh. Adjös.

Ei kommentteja: