2009-05-14

2009-05-09, WakeUp, Tampere

Oli sitten kevään viimeinen WakeUp ja nyt on muutaman kuukauden tauko tuotannossa. Ihan kiva tällä tavalla, ainakin jossain mielessä....

Muuten sujui homma ilman ongelmia, ja kasaus menee aina vain nopeammin, mutta tietokone temppuili ihan liikaa. Se siitä Maccien käytettävyydestä... Aluksi ulkoinen kovalevy ei meinannut haluta toimia, löytyi aina välillä mutta lopetti toiminnana minuutin tai muutaman päästä, ja sitten sai tehdä kaikki kikka kasit, että löytyi uudestaan. Parin tunnin pähkäilyn jälkeen joku keksi siirtää levyn ja läppärin virtajohdot puolen metrin päähän toiseen rasiaan ja sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia. Kyllä, toki "samaa sähköä" olivat nuo toisetkin rasiat, mutta ilmeisesti ensimmäisten kohdalla oli jotain jännää häiriötä olemassa, joka käyttäytyi tuolla tavalla.

Kun nyt levy oli saatu toimimaan, niin Final Cut Pro hermostui koneen oman kovalevyn siivouksesta. Koska ei ollut yhtän varma, että toimisiko tuo ulkoinen levy riittävän pitkään kuvausten kannalta, niin ajattelin siivota koneen levyltä tavaraa tuolle ulkoiselle. Käyttäjän Dokumentit-hakemistosta siirsin jonkin verran tavaraa levylle, ja FCP veti tuosta herneen nenään. Siirsin kyllä kaiken takaisin, mutta tämäkään ei auttanut. Se kyllä yritti käynnistyä, mutta kaatui aina jossain vaiheessa ilman mitään vihreilmoituksia. Jaa että mäkkisoftako käytettävää ja helppokäyttöistä? Saa nähdä koska Markuksella menee viimein hermot, ja siirtää editoinnin PC:n päälle, jolloin meillä siirtyisi videon kaappauskin sinne. Mäkkipuolen suurin ongelma on se, että kaiken pitäisi olla Apple-logolla varustettua, että homma toimisi käytettävästi. Ainakin siis raudan osalta.

Niin, vedettiin sitten kahdelle nauhasetille koko ohjelma. Onneksi nykyään on kaksi nauhuria (varsinainen ja toi srk:n kamera), niin ei ollut ongelma. Kaksi erillistä nauhoittavaa aparaattia pitää käytännössä olla, että on edes vähän varmuutta hommassa. Vedon jälkeen huomasin sitten, että kamerassa ei ollut virtalähdettä paikallaan, onneksi akku kesti... :)

Mut joo, kivaa oli, ja vedon aikana varsin levotontakin ohjaamossa. Miten niin pidämme hauskaa yleisön kustannuksella?-) Pitäisi kyllä koostaa joku 'Parhaat nukkumisasennot ja muut löydökset'-video ja esittää se joskus WakeUpin yhteydessä. Tosin, ehkä se olisi liian ilkeää. Tällä kertaa vain ei ollut kohteella puhelin päällä, niin ei saanut herätettyä. Ihan tylsää. ;(

Ei kommentteja: