2012-05-27

Vuodet vieriä saa....

Ei nyt ihan vuotta ole onneksi edellisestä kirjoituksesta kulunut, mutta lähes. :)

Jostain syystä kirjoittelu hiipui viime syksynä, osasyyllinen taisi olla hieman harventunut keikkatahti. Kun ei ollut kirjoitettavaa usein, niin ei sitten tullut kirjoitettua ollenkaan. Nyt kuitenkin on taas joitain mielenkiintoisia keikkoja ollut, ja näyttää niitä olevan myös tulossa, eli pieni mahdollisuus uusille teksteille on olemassa.

Toinen osasyyllinen tuohon kirjoittelun hiipumiseen saattoi olla myös päivätyöt. Sen verran vielä stressasi uusi työ viime kesänä, että ei oikein jaksanut miettiä mitään ylimääräistä. Nyt alkaa olla sen verran jo päässyt sisälle työhön, että stressitaso on madaltunut selkeästi, ja jaksaa taas miettiä kaikkea muutakin.

Päivätöiden osalta saatan silloin tällöin jotain laittaa tänne, vaikka valitettavasti parhaimpia herkkupaloja siitä maailmasta ei voi julkiseen levitykseen laittaa. Ehkä jotain kuitenkin.

Voisin aloittaa seuraavalla kuvalla, jonka ottamiseen myös kaikki tämän blogin seuraajat ovat pennosensa antaneet. Kuva tuli nimittäin otettua Ateenaan suuntautuneella työreissulla, jonka rahoitus tuli eräästä EU-projektista. Kiitokset siis teille! ;) Olimme tuolla marraskuussa, mutta ikävä kyllä mellakoiden väliviikolla. Yritimme kyllä muiden suomalaisten kanssa löytää edes yhtä pientä mielenosoitusta, mutta kreikkalaiset tuntuivat silloin lakkoilevan jopa mellakoinnista. Ei ole helppoa, ei.


Photoshopatun oloinen Puukorva Akropoliin edustalla.    

Vaikka siis päivätyöt ovat kuluneen vuoden aikana vieneet aika hyvin mehut pienestä insinööristä, niin keikkailua en ole jättänyt, enkä ainakaan toistaiseksi ole jättämässä. Keikat tarjoavat hyvän hengähdystauon ja sopivissa määrin nautittuna auttavat rentoutumaan. Ymmärtääköhän kukaan sitä... Toisaalta, onhan se vähän koomista, että viikonloppuna olen roudaamassa kalusteita ja työntämässä laatikoita, ja maanantaina osallistun erään miljoonaluokan projektin tekniseen palaveriin...

Se on tosin myös tullut huomattua, että keikkahommissa opittuja taitoja voi hyödyntää myös tuolla päivätöiden puolella. Erilaiset vianselvityksessä tarvittavat taidot ovat hyvä esimerkki. Vuodet rikkinäisiä (tai puuttuvia ;) kaapeleita/liittimiä ja temppuilevia laitteita metsästäen ovat antaneet aika hyvän pohjan lähteä ihmettelemään ongelmia myös tietoliikennepuolella. Toki siellä ne ongelmat ovat erilaisia, mutta varsin usein tuntuu allekirjoittaneen intuitio osuvan oikeaan nopeammin kuin työkavereiden... Olenpa myös yhden pa-kaiuttimen ostanut tuonne! Tosin kyseessä oli vain pieni torvikaiutin erään turvajärjestelmän kylkeen, mutta kuitenkin...

Mutta, sitten keikkojen pariin. Kaikenlaista on tullut tehtyä, vaikkakin keikkaprofiili on hieman muuttunut. Videokeikkoja on ollut enemmän, ja äänikeikkoja vähän vähemmän. Ei se toisaalta haittaa, mutta taas toisaalta olisi kiva päästä äänitiskinkin taakse. Jos siis aikataulu olisi vähän väljempi kuin Idän Ihmeiden kanssa taannoin... 2 koulukeikkaa, siirtymään autolla kului aikaa 10 min, vaihtoaikaa vetojen välissä 1,5h ja toki kalusto piti purkaa ja kasata tuossa välissä. Niin, ja pakata siihen autoon+kärryyn ja roudata toiseen paikkaan. Vähän turhan kireä aikataulu allekirjoittaneen makuun. ;)

Ja videokeikoilla olen viime aikoina joutunut lähinnä kameran taakse. Ei sekään nyt haittaa, vaikkakin lavakamera saattaa toisinaan hieman ahdistaa. Ainakin kun siihen joutuu varoittamatta. ;) Mutta, nyt kun on pari keikkaa takana, niin pakko sanoa, että yllättävän hyvin siihen pääsi kiinni kun on istunut eräitä tunteja tarkkaamon päässä. Ei toki kroppa vielä tottele kuten kokeneemmilla, mutta onpa edes jonkinlainen hajatus olemassa sen puolesta, että mikä voisi ehkä näyttää hyvältä. Ja toisaalta, mikä ei todellakaan näytä hyvältä.

Mutta, nyt nukkumaan, huomenna täytyisi viedä auto katsastukseen heti aamusta ja lähteä sen jälkeen konttorille vääntämään taas muutama Excel-taulukkoa nätimpään kuosiin. Täytyy käydä kuva-arkisto läpi jossain kohden, josko siellä olisi jotain edes semikiinnostavia kuvia. Lempäälä kiittää. Ja kuittaa.

Ei kommentteja: