2009-04-11

2009-04-10, -11 ja -12, Nokia Mission pääsiäishärdeli, Metroareena

Jos huomenna muistais ottaa noi käpisteltävät kuvat mukaan, niin vois ehkä jotain sellaisiakin saada tänne... Täällä on siis ihan liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä. Mutta, käy se työstä toki tämäkin. Toisaalta ihan kiva kun ei aina ole kauhia kiirus.

Onneksi tämä on aika perushelppo härdelli kaiken kaikkiaan. Aika sama peruskattaus kuin normisunnuntain tilaisuuksissa. Toki ohjelmaa on enemmän, mutta kalustoa ei juurikaan. Yksi screeni+tykki, monitori-eq:t ja kunnon kamerakalusto oheissälineen on eroa normitilanteeseen nähden. Ai niin, ja valomies ei suostunut tekemään talon Frogilla, vaan toi oman Jands Vista S3:n. Totesi vain Frogista "Onnellinen tilanne, kun en enää osaa sitä, eikä ole halua edes opetella enää." ;) Mikäs siinä kun on varaa valita. Taitaa tuolla lisäksi joku Hippo olla grafiikoita vääntämässä.

Tähän asti kaikki sujunut ilman kummempia ongelmia. Kasauskin aloitettiin 7h ennen tapahtuman alkua, kun joku 4h olis riitänyt ihan täysin. Mutta, oltiinpa kerrankin ajoissa eikä joutunut sykkimään liikaa. Kiva se on näinkin. Yhdessä monitorilinjassa oli 15 dB:n vaimentuma naapurilinjaan nähden, mutta syyksi taisi paljastua huonosti inserttiin kytketty eq. Tuossa tiskissä kun on erilliset lähdöt ja paluut, niin ilmeisestikään toinen noista ei ollut kunnolla pohjassa. Tai jotain. Ainakin se ongelma hävisi kun kiskoi piuhat irti ja laittoi takaisin.

Vielä kun saisi tuohon jääkaapin viereen mikron, niin olis jees. Mutta, ehkä sitten joskus. Kohta syömään ja sitten ihmettelemään illan jatkoja. Katotaan kuinka käy. Jatkoakin tähän turinaan varmaan seuraa. On täällä sen verran tylsää.... ;)

No, enpä sitten ehtinyt kirjoitella mitään jatkoa tuohon. Hyvin meni loppuun asti, ja kotiinkin pääsi lähes ihmisten aikoihin kun ei tarvinnut trusseja tai valoja purkaa. Lopussa vain meinasi meno vähän yltyä varsin mielenkiintoiseksi, mutta sellaista se on aina välillä noissa piireissä. Sattuipa paikalle tavaroita hakemaan eräs henkilö, jolla ei ollut käsitystä tilaisuuden luonteesta, ja oli lievästi sanottuna ihmeissään kun ihmiset juoksivat lippujen kanssa ympäri salia. :)

Varsin leppoisa oli kyllä tapahtuma kokonaisuutena. Olisipa yleensäkin näin vähän stressaavia tekijöitä. Mutta, ehkä sitten helatorstaina...



Tuossa nyt aluksi allekirjoittaneen työpiste. Huomaa hieno lamppu ja erityisesti sen väri, jääkaappi kuvan oikeassa laidassa ja läppäri vasemmassa laidassa. Läppärille oli rakennettu hieno pöytäkin parista muovilaatikosta ja yhdestä casen kannesta.



Ja jos et edellistä kuvasta huomannut, niin Sissi-Nalle oli jälleen mukana.



Sitten kuva salin puolelta. Eikö tuosta nyt olisi ainakin osan voinut sijoittaa jonnekin muualle... Kun ei tuolla salin puolella oikeasti tarvittaisi muuta kuin salin äänimiksaus, valo-ohjaus sekä ehkä screeniohjaus. No, eipä ollut toisaalta multa pois. :) Ja kyllä kaikki halukkaat sisään mahtuivat, ettei senkään puoleen ollut ongelmia. Tuossa oli siis em. lisäksi video-ohjaus, nettistriimaus (ainakin ymmärtääkseni) sekä sanojen näyttö.



Laitetaan nyt yksi kuva lavastakin. Tuo on lauantai-illan konsertista, jossa julkaistiin Hautakankaan Pekan levy. Valot näyttävät yllättävän kivoilta, ottaen huomioon Hieman Rajoittuneen(tm) valokaluston...



Tuota, olisiko ollut järkevämpää laskea pianoa? ;) Muta, kyllä se noinkin näytti sujuvan...



Valkoisen taustamoltonin hyvä puoli on, että lavan takaa näkee kun joku kävelee sinne tai tapahtuu jotain muuta. Tietää sitten koska rumpalin tai monitorimiksaajan tarttee kävellä paikalle. Näin vain ihan mitenkään mihinkään liittymättömänä esimerkkinä... ;) Lisäksi siihen heijastuu muutenkin kivoja varjoja.

Noin, nyt alkaa kuvaprojekti olla jo varsin hyvällä mallilla.

Ei kommentteja: